HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Senki nem tér vissza

2013.09.10. 20:03 MinDigTV


2. rész - szeptember 10. kedd, 20:20 | Duna TV

Alba de Céspedes olasz írónő híres regényéből készítettek négyrészes sorozatot három ország – olasz, magyar, francia – televízióinak összefogásával.




A mű az 1930-as évek végén jelent meg először, ez hozta meg az igazi sikert az írónő számára. 1939-ben már magyarul is kiadták, Lányi Viktor fordításában, Lányok címmel. A koprodukciós tévéfilmsorozatot Franco Giraldi rendezte, társrendezője Surányi András. A forgatókönyv megírását honfitársaira bízta a rendező, operatőrnek azonban Zádori Ferencet választotta. A főszerepekben az olasz színészek mellett ott láthatjuk többek között Balázsovits Lajost, Darvas Ivánt, Kiss Marit, Nyakó Julit, vagy a világhírű francia színésznőt, Anne Parillaud-t, akit a Nikita című kultfilmben és A vasálarcos című szuperprodukcióban is láthattak a nézők.   

2. rész - szeptember 10. kedd, 20:20
A lányok élete nem könnyű. Emanuela közel került kislányához, de őt és bontakozó szerelmét titkolnia kell. Milly váratlan halála lesújtja apját, aki a lányokkal való további kapcsolattartásban keres enyhülést. Xenia sok küszködés után munkát s talán társat is talál. Silvia a professzora iránti szerelemben gyötrődik. Elérkezik a nyári szünet. A lányok hazamennek. A kollégiumban csak Lorenza nővér és Augusta marad.

1935, Róma: a Grimaldi egyetemi lánykollégium lakói a társadalom különböző rétegeiből származnak. Az összeszokott barátnők kíváncsian fogadják az új és rejtélyes, gazdag polgári családból érkező Emanuelát. Az ő életével párhuzamosan ismerjük meg a másik hét lány életét: Xeniáét, aki megszökik; Silviáét, aki szerelmes a professzorába; Isabelle-ét, aki a legtemperamentumosabb; Annáét és Valentináét, akik egy faluból valók, de életük nagyon különböző; Augustáét, aki a lánycsapat legidősebb tagja; Millyét, aki szívbeteg. Megismerkedhetünk Lorenza nővérrel, aki segíti, figyelemmel kíséri a lányok életét az intézetben. Ám a nyári szünetek mindig felszínre hozzák a magánéleti és egzisztenciális problémákat…

A történet 4 éven keresztül követi a lányok életének alakulását: örömöket, tragédiákat, szerelmeket, boldogságot és csalódást. És mindezek mellett ott a közelgő háború baljós árnya.

rendező: Franco Giraldi
író: Alba De Cespedes
forgatókönyvíró: Tullio Pinelli
zeneszerző: Luis Enríquez Bacalov
operatőr: Zádori Ferenc
vágó: Antonio Siciliano

szereplők:
Federica Moro (Emanuela)
Bettina Giovannini (Xenia)
Lucia Lanzarini (Silvia Custo)
Anne Parillaud (Isabelle)
Irina Wanka (Anna Bortone)
Ornella Pacelli (Valentina)
Vlahovics Edit (Milly)
Kiss Mari (Lorenza)
Jacques Perrin (Alejandro)
Nyakó Júlia (Augusta)
Balázsovits Lajos (Belluzzi)
Darvas Iván (Horsch)
Pierre Cosso (Maurice)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Darvas Iván MinDig TV Senki nem tér vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr545506377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása