HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az ember bolygója: Hegyvidékek

2013.08.27. 12:32 MinDigTV


Akár sűrű erdők borította hegyekről, akár lélegzetelállító, ég felé törő szirtekről legyen is szó, minél magasabbra mászunk, annál keményebb az élet a hegyekben. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 augusztus 27. kedd, 14:55


Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről?

A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő.

5. rész Hegyvidékek - Élet a ritka levegőn
Akár sűrű erdők borította hegyekről, akár lélegzetelállító, ég felé törő szirtekről legyen is szó, minél magasabbra mászunk, annál keményebb az élet a hegyekben. Nyugat-Mongóliában, az Altáj-hegység lejtőin az irdatlan nyílt terepek lehetetlenné teszik a vadászatot, ezért az itt lakók sasokat háziasítanak, hogy aztán e bámulatos ragadozók segítségével vadásszanak. Etiópia szakadékos hegyvidékén egy kamasziú hősies küzdelembe bocsátkozik a gátlástalan dzseládapáviánokkal, amelyek lerohanják családja szűkös megélhetést biztosító gabonaföldjét. Nepálban, a Himalája csúcsainak háttere előtt tanúi lehetünk egy égi temetésnek: ahol nincs elég fa a holtak elhamvasztásához, és ahol temetni jószerivel lehetetlen, az elhunytak testét keselyűknek kínálják fel a természet előtti végső tiszteletadásként.

M1 - augusztus 27. kedd, 14:55

rendező: Nicolas Brown, Mark Flowers, Tom Hugh-Jones, Tuppence Stone
zeneszerző: Nitin Sawhney
operatőr: Robin Cox, Toby Strong, Gavin Thurston, Matt Norman, Keith Partridge, Simon Werry
producer: Nicolas Brown, Tom Hugh-Jones, Tuppence Stone
vágó: Mike Denny, Jason Savage

szereplő:
John Hurt (önmaga - narrátor)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat hegyvidék M1 MinDig TV Az ember bolygója

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr175480317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása