HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hindenburg

2013.06.19. 08:03 MinDigTV


Duna: június 22., szombat, 13:00

A Hindenburg című film 1975-ben, a monumentális, sokszereplős katasztrófafilmek (Pokoli torony, Poseidon katasztrófa) korszakában született; azok stílusában próbálja megfejteni a léghajó pusztulásának rejtélyét.


Az LZ 129 Hindenburg 245 méteres hosszával egyike volt a valaha megépített legnagyobb léghajóknak. Nevét Paul von Hindenburg (1847-1934) német tábornok, köztársasági elnök után kapta. 1936-ban megkezdte a rendszeres légi szállítást az Atlanti-óceán felett. Mintegy ezer utast fuvaroztak át tíz menetrendszerinti út során Németország és az Egyesült Államok között.
1937-ben a New Jersey-i Lakehurst repülőtéren készült leszálláshoz, amikor máig ismeretlen okból kigyulladt és lezuhant: a fedélzeten lévő 97 ember közül 36-an haltak meg.

A Hindenburg című film 1975-ben, a monumentális, sokszereplős katasztrófafilmek (Pokoli torony, Poseidon katasztrófa) korszakában született; azok stílusában próbálja megfejteni a léghajó pusztulásának rejtélyét. Az alkotók a számos hipotézis közül a politikai összeesküvést választották, erre a szálra fűzték föl az eseményeket.

Robert Wise rendező (Valaki odafönt; West Side Story; A muzsika hangja) neves szereplőgárdát gyűjtött a fedélzetre – George C. Scott, Anne Bancroft, William Atherton, Charles Durning – ám maga a katasztrófa az igazi főszereplő, amely rejtélyességével és pusztításának erejével ma is borzongást vált ki a nézőből.

Duna: június 22., szombat, 13:00

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

rendező: Robert Wise
író: Richard Levinson, William Link, Michael M. Mooney
forgatókönyvíró: Nelson Gidding
operatőr: Robert Surtees
producer: Robert Wise
vágó: Donn Cambern

szereplők:
George C. Scott (Franz Ritter)
Anne Bancroft (Ursula)
David Mauro (Goebbels)
Charles Durning (Pruss kapitány)
William Atherton (Boerth)
Roy Thinnes (Martin)
Gig Young (Edward Douglas)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Hindenburg Robert Wise

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr225368300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása