HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mansfeld

2013.06.14. 10:25 MinDigTV


NAGY IMRE ÉS MÁRTÍRTÁRSAI EMLÉKÉRE

Duna Tv: június 16., vasárnap, 12:35

1958-at írunk. A tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik.


1958-at írunk. A tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekcsínyeik kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy szolgálatban lévő törzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk vizsgálati fogságba kerülnek.

Mansfeld Péter, hogy mentse az életkora miatt súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal. Kihallgatóinak, Fenyő főhadnagynak (Nagy Ervin) és Szautner hadnagynak (Dimény Áron) minden alkalommal szembesülniük kell a börtönben megkínzott Mansfeldből áradó elszántsággal és erővel. A kezdetben kis huligánként kezelt fiú ügye – Bánkuti ezredes „magasabb szempontokat” közvetítő telefonjai következtében – egy társadalomra veszélyes ellenforradalmár ügyévé alakul át. Ráadásul Fenyő főhadnagy kételkedése a fiú ilyen fokú bűnösségében felettese, Bárányos ezredes (Eperjes Károly) szemében az államrend iránti elbizonytalanodás jele.

A háromgyerekes anya, a fodrászként dolgozó Mansfeldné (Maia Morgenstern) a kornak megfelelően kilincsel protekció után. Kétségbeesett küzdelme azonban egyre kilátástalanabb. Egyedül a fiú kijelölt ügyvédje, dr. Gárgyán (Blaskó Péter) próbál neki segíteni…

Duna Tv: június 16., vasárnap, 12:35


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Nagy Ervin Eperjes Károly Mansfeld

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr455361058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása