HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A Médiatanács 40 millió forinttal támogatja hat helyi televízió digitális átállását

2013.06.03. 09:41 MinDigTV


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programban 312 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki áprilisban a helyi televíziók digitális átállásának támogatására. A pályázat első fordulójában hat vidéki televízió nyert közel 40 millió forintos támogatást.

2013 a digitális átállás éve. Az NMHH célja, hogy a technológiai váltás zökkenőmentes legyen, ezért a lakosság mellett a helyi televíziókat is támogatja. A Médiatanács pályázata a helyi televíziók számára anyagi keretet biztosít a digitális átálláshoz szükséges berendezések beszerzéséhez. Az áprilisban kiírt pályázat első fordulójának döntése nyomán hat vidéki televízió kap közel 40 millió forintot.


A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. A Médiatanács egyszeri hozzájárulása révén a helyi audiovizuális szektor pályázati nyertesei számára lehetővé válik, hogy jobb minőségben, a legmodernebb technológiával sugározzák adásaikat. Egy beruházásra legfeljebb 8 millió forint támogatást lehet igényelni.

A pályázaton az a helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó televízió indulhat, amely médiaszolgáltatási szerződésében legalább napi 20 százalék közszolgálati tartalom sugárzását vállalta, vagy korábban részt vett a televíziós közéleti magazin-, illetve hír- és kulturális magazinműsorok gyártását finanszírozó pályázaton.

A pályázati nyertesekről, a kiírásról, valamint a beruházásban érintett műszaki berendezések és eszközök teljes köréről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

http://www.digitalisatallas.hu


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: támogatás digitális átállás NMHH helyi tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr95341367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása