HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szerelmesfilm

2013.05.22. 11:54 MinDigTV


Duna TV: május 23., csütörtök, 21:15

Szabó István három filmjét vetíti egymás után a Duna csütörtök esténként. Az ajtó után most a Szerelmesfilmet láthatjuk, mely a korai Szabó-filmek egyik gyöngyszeme.


A megrendítően szép alkotás főhőse Jancsi, aki épp gyermekkori szerelme, Kata után indul Franciaországba. Jancsi és Kata együtt nőttek fel a 40-es 50-es években Magyarországon. Szerelmük kibontakozásakor, 1956 vérzivataros napjaiban Kata szüleivel külföldre menekült; a két fiatal tíz évig nem látja egymást, amikor Jancsinak végre sikerül kijutnia.

A vonaton utazva fölidézi múltbeli emlékeiket és elképzeli, kiszínezi magának a várva várt találkozás pillanatait. Csodálatos napokat töltenek együtt, de csakhamar kiderül: a tíz hosszú év mindkettőjükön sokat változtatott. Két különböző világban éltek ezalatt az átrajzolt határok miatt; nincsenek közös céljaik, csak a szép emlékek, a valamikori szerelem ébresztette összetartozás érzése, amely talán kevés az új, közös élethez...

Duna: május 23., csütörtök, 21:15

rendező: Szabó István
forgatókönyvíró: Szabó István
zeneszerző: Gonda János
operatőr: Lőrincz József
díszlettervező: Vayer Tamás
jelmeztervező: Mialkovszky Erzsébet
vágó: Sivó György

szereplők:
Halász Judit (Kata)
Bálint András (Jancsi)
Békés Rita (Klári)
Mándy Iván (orvos)
Kelemen Edit (gyerek Kata)
Szamosfalvy András (gyerek Jancsi)
Berényi Éva (anya)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Halász Judit Bálint András Szabó István Szerelmesfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr25312685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása