HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ha idegen vagy - A Doors története

2013.05.13. 11:10 MinDigTV


A lebilincselő dokumentumfilm rengeteg eddig nem látott archív felvételen keresztül mutatja be az együttes történetét. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 május 17., péntek 22:40


„Egy nagy tüzes üstökösnek, egy hullócsillagnak látom magamat. Mindenki megáll, felnéz és elakad a lélegzete. Azt nézd meg! Azonban akkor – huss, már el is tűntem… és soha többé nem fognak olyat látni, de nem is lesznek képesek elfelejteni engem – soha.” (Jim Morrison)

Tom DiCillo 2009-ben készítette el az első egész estés dokumentumfilmet a Doors zenekar történetéről. Az egykori zongorista, Ray Manzarek lelkesen üdvözölte a vállalkozást, s így nyilatkozott: „Ez lesz a Doors igaz története.” Mondatával az 1991-es Oliver Stone-játékfilmre (The Doors) utalt, amely sok kritikát kapott a rajongóktól és a zenekarhoz közel állóktól. Sokan vélték úgy: Val Kilmer játéka ugyan kiváló, de a forgatókönyvnek nem sok köze van a valósághoz, s nem adja vissza igazán Jim Morrison személyiségét, gondolkodásmódját.

A Doors négy briliáns művész – a dobos John Densmore, a gitáros Robby Krieger, a billentyűs Ray Manzarek és az énekes Jim Morrison – találkozásából jött létre és vált Amerika egyik legkarizmatikusabb és legbefolyásosabb zenekarává.

A lebilincselő dokumentumfilm rengeteg eddig nem látott archív felvételen keresztül mutatja be az együttes történetét: 1965-től, amikor Manzarek és Morrison megismerkedett az UCLA filmiskolában egészen 1971-ig, Jim Morrison haláláig. Láthatjuk őket meghitt pillanatokban, stúdiófelvételek közben és hatalmas koncertek színpadain.  Az alkotás egyik különlegessége, hogy Jonny Depp a narrátor.

A dokumentumfilmet először 2009-ben mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, majd több díjra is jelölték. 2011-ben kapta meg a Grammy-díjat a legjobb hosszú formátumú videók kategóriájában.

Ha idegen vagy – A Doors története – M1 – május 17. 22:40


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Doors Jim Morrison John Densmore

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr725297967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása