HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A földfelszíni digitális átállásról

2013.05.13. 09:33 MinDigTV


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozta az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási menetrendjét. A tető vagy szobaantennával fogható analóg földfelszíni televíziózás helyébe a digitális földfelszíni műsorszórás, azaz az ingyenesen elérhető, 7 csatornát kínáló MinDig TV szolgáltatás lép.

Az analóg hálózat lekapcsolása két ütemben valósul meg:

I. ütem - 2013. július 31-én lekapcsolásra kerülő adók:

gerincadók: Budapest Széchenyi-hegy, Kab-hegy, Győr, Szentes, Szeged


átjátszóadók: Bakonybél, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Battonya, Békéscsaba, Budapest Mariott, Budapest Városmajor, Budapest Óbuda, Budapest Lágymányos, Csobánka, Dorog, Dudar, Esztergom, Gerecse, Komárom, Kóspallag, Kőszeg, Lábatlan, Lenti, Letkés, Mór, Nyergesújfalu, Páka, Pásztó, Pénzesgyőr, Perőcsény, Szeged (átjátszó), Szentgotthárd, Tamási, Tatabánya, Vámosmikola, Zirc

II. ütem – 2013. október 31-én
az összes többi telephelyről megszűnik az analóg földfelszíni televíziós műsorsugárzás

A MinDig TV szolgáltatás 2008 decemberében indult. Országos lefedettséggel a lakosság közel 98%-a számára elérhető. Elsősorban annak a 7-800 ezer háztartásnak kínál alternatívát, akik jelenleg a 3 földfelszíni analóg csatornát nézik otthonukban vagy hétvégi házukban tető- vagy szobaantennával. Azoknak is ajánljuk, akik előfizetési díj nélküli HD-minőségű csatornákat szeretnének, illetve jó megoldás lehet a Mindig TV a lakásban a második vagy harmadik tévé számára.

A digitális földfelszíni adás vételéhez szükséges eszközök:

- a régebbi tévékészülékekhez dekóder (azaz jelátalakító készülék, más néven set-top-box) vagy integrált tévé - olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB-T MPEG-4 tuner),

- és minden esetben megfelelő antenna.

A szükséges eszközökről további részleteket olvashat a Mi szükséges hozzá? menüpont alatt.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális átállás antenna DVB-T set-top-box MPEG-4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr815297720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása