HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A közmédia folyamatosan tájékoztat az áradásokról

2013.04.04. 10:41 MinDigTV


Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Giró-Szász András kormányszóvivő a Parlamentben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az árvízi vészhelyzetben a közmédia kiemelt feladatának tartja a lakosság folyamatos tájékoztatását.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatón ismertette: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a kormány felkérésére híradásaiban kiemelten foglalkozik az árvízi helyzettel.

Az M1, az M2 és a Duna Híradók - naponta háromszor - külön blokkban számolnak be az esetleges áradásokról, a veszélyeztetett folyók vízszintjéről, illetve a közlekedést érintő változásokról.

Egyéb műsorok alatt a képernyő alján futó információs csík tájékoztat az aktuális állapotokról. A Kossuth Rádió és a Dankó Rádió hírműsorait szintén árvízi összefoglalók követik, s a hírek a közmédia online felületein is helyet kapnak. A hírszerkesztők folyamatos kapcsolatot tartanak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat illetékeseivel, így a legfrissebb információk késés nélkül jelenhetnek meg a hírekben. A korábbi gyakorlat szerint a hírműsorok a határon túli helyzetről is folyamatosan beszámolnak.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: közmédia Duna TV M1 M2 Duna World Árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr45194468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása