HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Fotográfia

2013.03.29. 14:58 MinDigTV


Duna TV: március 31., vasárnap, 21:00

A film több díjat is elnyert, a Magyar Játékfilmszemle  fődíját,  a Magyar Filmkritikusok Díját, a legjobb férfialakítás díját Zala Márk 1973-ban, Moszkva II. díj, Chicago – ezüst érem 1974-ben.


Egy újabb darab az MMA 53 filmből álló válogatásából.

Zolnay Pál rendező különös történetet mesélt a Fotográfia című filmjének születéséről. Az árvíz sújtotta falvak nincstelenné vált lakói régi családi fotográfiáikat mentették ki az összedőlt házakból. Retusált, kifestett, giccses képeket, melyeket sokszor vándorfotográfusok készítettek. A filmesek először értetlenül álltak a jelenség előtt, de épp ennek köszönhetően Zolnay Pál elkészítette rövid dokumentumfilmjét a vándorfotográfusokról. A rövidfilm készítése során szerzett élmények azonban nem hagyták nyugodni az alkotót, és két érzékeny, remek színésszel elkészítette a Fotográfia című nagy filmjét.

Vándorfotósok (Zala Márk, Iglódi István) járják az országot és rendelésre készítik a fényképeiket. Sebő (Sebő Ferenc), a zenész hírvivőként keresi a kuncsaftokat, a fotós elkészíti a képet, a retusőr pedig megszépíti a valóságot, mert mindenki azt szeretné. Miközben a fiúk dolgoznak, az emberek mesélnek. Sorsok, tragédiák bontakoznak ki a történetekből, a magyar vidék, a 70-es évek elején. Igazi látlelet, szociográfia, és egyben művészfilm. Mindez Ragályi Elemér operatőr csodálatos fotografálásával és Sebő Ferenc zenéjével.

Duna: március 31., vasárnap, 21:00

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

rendező: Zolnay Pál
forgatókönyvíró: Zolnay Pál, Székely Orsolya, Köllő Miklós
zeneszerző: Sebő Ferenc
operatőr: Ragályi Elemér
vágó: Szécsényi Ferencné

szereplők:
Zala Márk (Fotós)
Iglódi István (Üzletkötő)
Sebő Ferenc (Énekes)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Sebő Ferenc Fotográfia Zala Márk Zolnay Pál

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr45180947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása