HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sokan felkeltek a Forma-1 miatt

2013.03.21. 16:17 MinDigTV


A kora reggeli időpont ellenére magas nézettséget ért el az M1-en a Forma-1 közvetítése. Az RTL Klubot a saját kábelcsatornái gyengítették.


Az elmúlt héten is az RTL Klub vezette a csatornák toplistáját, ám nem ért el túl jó eredményt. A piacvezető kereskedelmi csatorna főműsoridőben és a 18-49 évesek körében mindössze 20,5 százalékos főműsoridős közönségarányt produkált. Eközben a TV2 17,4 százalékot ért el.


Látványos, ahogy a tematikus csatornák egyre több nézőt visznek el a két nagy kereskedelmi televíziótól. Múlt szombaton például a TV2 15,3, az RTL Klub pedig 13,2 százalékos közönségarányt hozott össze. Mindenesetre az RTL-nél örülhetnek, hiszen az elvándorló nézők egy jelentős része ezen a napon a csatornaportfóliójukban landolt. Az RTL II-n adott Szombat esti láz közönségaránya ugyanis meghaladta a 10 százalékot és ezen az estén a Cool Tv is 10 százalékos eredményt ért el.

Az egyes műsorok terén az elmúlt hét legnézettebb műsora a 18-49 éveseknél a Barátok közt keddi adása volt 566 ezres nézettséggel és 28,1 százalékos közönségaránnyal. Második helyen a Cobra11 végzett (517 ezer néző, 24,9 százalékos közönségarány), majd a vasárnap esti Tények következett (502 ezer néző, 26,3 százalékos közönségarány).
A teljes lakosságnál más volt a sorrend. A legnézettebbnek a hétfői RTL Híradó bizonyult (1,4 millió néző, 32,8 százalékos közönségarány), majd a gyakorlatilag ugyanekkora nézettséget elérő keddi Barátok közt és a vasárnapi Tények (1,3 millió néző, 27,4 százalékos közönségarány) következik.

Múlt hétvégén megkezdődött az idei Forma-1-es idény. A vasárnap kora reggeli időpont ellenére a 18-49 évesek körében a verseny érte el a legmagasabb nézőszámot, ami szám szerint 346 ezer nézőt és 48 százalékos közönségarányt jelent. A teljes lakosságnál az Ausztrál Nagydíj 773 ezres nézettséggel és 42,6 százalékos közönségaránnyal futott.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: TV2 Forma-1 Barátok közt M1 RTL Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr445161035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása