HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Montalbano felügyelő

2013.03.21. 16:06 MinDigTV


Duna Tv: március 22., péntek, 21:15

A RAI olasz televíziós csatorna bűnügyi sorozatában a szimpatikus agglegényt, Montalbano felügyelőt a sármos Luca Zingaretti formálja meg.


Montalbano felügyelő alakjának megteremtője, a nyolcvanas éveiben járó Andrea Camilleri, manapság Olaszország egyik legsikeresebb, legtöbbet olvasott írójának számít.  Könyveit milliószámra veszik, a felügyelő különböző nyomozásairól készített tévésorozat pedig meghódította egész Európát, Latin-Amerikát, Ausztráliát.

A Montalbano történetek színhelye a képzeletbeli Vigata város, amelynek modellje a szicíliai Porto Empedocle, Camilleri szülővárosa volt. Ennek ellenére az író ellenállt annak a csábításnak (és valljuk be, könnyebb útnak), hogy kiemelt szerepet adjon a maffiának. A bűntettek elkövetői gyakran hétköznapi emberek, akik magánéleti problémák, fel nem dolgozott gubancok, sérelmek miatt kerülnek a bűn hálójába. Montalbano ösztönösen megérzi az ott élők emberi gyarlóságait, mert közülük való. A bűnügyek felderítésében sokszor éppen ezek a tapasztalatok és az empátiája segítik.

3-4. rész - A szfinx szárnya
Egy meztelen, meggyilkolt fiatal lány holttestére találnak rá a tengerparton. A gyilkosság módja: lövés az arcba. Valószínűleg nem ott történt a bűncselekmény, mivel üres töltényt és az áldozat holmiját a nyomozók sehol sem találják. Az áldozat kilétének kiderítése így nem könnyű feladat Montalbano számára…

Az áldozat kilétének kiderítése így nem könnyű feladat Montalbano számára, hiszen az egyetlen nyom a lány vállán lévő tetovált pillangó. A nyomok egy külföldi lányokat segítő Jó Akarat egyházi szervezethez vezetnek…

Duna Tv: március 22., péntek, 21:15

rendező: Alberto Sironi
forgatókönyvíró: Salvatore De Mola, Andrea Camilleri
zeneszerző: Franco Piersanti
operatőr: Stefano Ricciotti, Franco Lecca
jelmeztervező: Tiziana Mancini, Paola Bonucci, Antonella Berardi
zene: Giuseppe Verdi
producer: Erica Pellegrini
látványtervező: Luciano Ricceri
vágó: Stefano Chierchié

szereplők:
Peppino Mazzotta (Fazio)
Cesare Bocci (Mimi)
Luca Zingaretti (Monatalbano felügyelő)
Luca Zingaretti (Montalbano felügyelő)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Duna TV MinDig TV Montalbáno felügyelő

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr245160950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása