HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A kis Valentino

2013.01.17. 15:24 MinDigTV


Duna Tv: január 20., vasárnap, 21:10

A film egyike a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által megszavazott 53 legjobb magyar filmnek.


Jeles András A kis Valentino című filmjével robbant be a magyar  filmrendezők sorába. Elementáris erejű alkotás, dokumentarista elemeket is tartalmazó mű, mely nagy feltűnést keltett megjelenésekor és azóta is fontos darabja a magyar filmművészetnek. Jeles András hosszú évek megelőző munkájával készíti elő filmjeit, különleges, formabontó alkotásait mindig nagy figyelemmel kísérik a különlegesre érzékeny nézők.


Egy fiatalember egyetlen napjába – egymást áthatva – történetek sora épül az őt körülvevő világról, amelyre nem tud megfelelő módon reagálni. Sz. László húsz év körüli fiatalember, kocsikísérő egy Pest környéki szövetkezetnél. Egyik nap, minden különösebb elgondolás nélkül, nem adja postára a rábízott hivatalos pénzküldeményt, a tizenötezer forintot. Nem tér vissza munkahelyére, hanem céltalanul útnak indul. Költekezni kezd, azt teszi, ami jólesik, hogy részesüljön mindabból, amiből eddig – pénzszűke miatt – kimaradt. Nosztalgiáját egy másfajta élet után mégsem tudja – egyetlen napra sem – beteljesíteni, mert nem tud élni a pénz adta lehetőséggel. Estére ugyan " elszórja" az egészet, de ez a nap is éppoly üres és érdektelen marad számára, mint a többi. Aznapi utolsó útja – önszántából – a rendőrőrsre vezet...

Díj: 1980. Budapest, Magyar Filmkritikusok díja; "A legjobb elsőfilmes rendezés" díja Jeles Andrásnak

Duna Tv: január 20., vasárnap, 21:10

rendező: Jeles András
forgatókönyvíró: Jeles András, Tóth Zsuzsa
zeneszerző: Lendvay Kamilló
operatőr: Kardos Sándor
vágó: Galamb Margit

szereplők:
Opoczki János (Sz. László)
Iványi István (Józsikám)
Farkas József (Idős taxis)
Ladányi Dénes (Sz. László barátja)
Székács Béláné (Amál)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV A kis Valentino Jeles András

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr545023697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása