HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hideg nyom (Skandináv krimi)

2013.01.10. 15:24 MinDigTV


Duna Tv: január 11., péntek, 22:00

A Hideg nyom igazi izlandi krimi, izgalmas, ridegen hideg és kék, ugyanakkor sodró erejű.


Rendkívül népszerű ma a skandináv és más északi krimi mind az irodalomban, mind pedig a filmvásznon. Az északi bűnügyi regények népszerűségének okait keresve, felmerül a kérdés, vajon mivel magyarázható az, hogy pl. Stieg Larsson Millennium trilógiája óta az északi könyvesboltok polcain folyamatosan újabb és újabb krimik jelennek meg? Vajon miben érhető tetten a műfaj nem szűnő népszerűsége, amely egyesek szerint túlzottan beárnyékolja és uralja a mai skandináv vagy északi irodalom és filmművészet nemzetközileg kialakult képét? A válasz igen csak egyszerű, a krimi és bűnfilmek műfaja mind a mai napig közkedvelt és könnyen megtalálja a maga közönségét. A krimiknek rendelkezniük kell erős sztorival, jól megírt karakterekkel, szép nyelvezettel és mélyebb történettel, hogy jó könyvnek vagy izgalmas filmnek lehessen nevezni. A krimi műfaj sikeréhez nyilvánvalóan az is hozzájárul, hogy ezek a történetek alapvetően szórakoztatóak, izgalmasak – az olvasót és nézőt kíváncsivá teszik, akik szeretnek borzongani.

A Hideg nyom igazi izlandi krimi, izgalmas, ridegen hideg és kék, ugyanakkor sodró erejű. Izland távoli hegyes vidékén tragikus körülmények között lezuhan egy biztonsági őr egy óriási üzem tetejéről. Baldur, az oknyomozó újságírót a hír hidegen hagyja. A tragédia estjén Baldur anyja közli vele, hogy az újságban megjelenő áldozat, az ő apja, akit soha nem látott. Baldurt sokkszerűen éri anyja vallomása, s úgy dönt, hogy a tett helyszínére utazik, föl, északra. A helyiek véletlen balesetnek állítják be a történteket, azonban lassan kiderül, hogy gyilkosság történt. Baldur, egymaga veszélyes nyomozásba kezd, senki nem tudja, hogy az áldozat a vérszerinti apja volt. A gyilkosság hátterében több ok felmerül, a legsúlyosabb a tiltott rénszarvasvadászat, amely néhány ember "privilégiuma"... Sajátosan izlandi krimit láthat a néző, hideg, ezüstös kékben.

Duna Tv: január 11., péntek, 22:00

rendező: Björn Br. Björnsson
forgatókönyvíró: Kristinn Thordarson
zeneszerző: Veigar Margeirsson
operatőr: Vidir Sigurdsson
producer: Kristinn Thordarson, Magnus V. Sigurdsson
vágó: Sverrir Kristjansson

szereplők:
Throstur Leo Gunnarsson (Baldur)
Elva Ósk Ólafsdóttir (Freyja)
Helgi Björnsson (Karl)
Anita Briem (Elín)
Lars Brygmann (Bóndinn)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: skandináv krimi Duna TV MinDig TV Hideg nyom

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr995010282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása