HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Benjamin Button különös élete (Brad Pitt)

2013.01.08. 15:12 MinDigTV


Duna Tv: január 8.,  kedd, 21:00

Brad Pitt 17 évvel a Szenvedélyek Viharában című monumentális filmeposz után egy újabb életút-film főhősét alakítja Benjamin Button bőrébe bújva.


A David Fincher által rendezett film F. Scott Fitzgerald 1921-es regényének adaptációja, amelyben az idő és a történelem mintha egyszerre haladna előre és vissza.

Benjamin Button az első világháború utolsó napján jön a napvilágra. Édesanyja belehal a szülésbe, édesapja pedig bánatában a helyi öregek otthonának bejárata előtt hagyja a kis jövevényt, akinek egy nagyon ritka betegsége van: öregen született. Ahogy telnek az évek, Benjamin egyre fiatalabb és erősebb lesz. Az otthonban egy kislány, Daisy (Cate Blanchett) a legjobb barátja. Daisy ösztönös gyermeki megérzésének hála, anélkül is tudja, hogy bárki elmagyarázná neki: egy öregembert lát, de egy gyermekkel beszélget és játszik. 20 évvel később, miután Benjamin bejárta a tengereket és óceánokat, mint matróz, hazatér szülőházába, ahol újra találkozik az immár felnőtt Daisy-vel, barátságuk pedig szerelemmé érik. Csakhogy az idő megállíthatatlanul pörög – kinek előre kinek hátrafelé – és míg Benjamin egyre fiatalodik, körülötte mindenki öregszik. Ami először ajándéknak tűnt, végül átokká válik.

Bár mindkét főszereplő brillírozik a filmben, a díjesőt (Oscar-díj, BAFTA-díj) ezúttal a látványtervezés, a vizuális effektusok és természetesen a smink és maszk mesterek kapták – nagyon is megérdemelten, hiszen nem mindennapi kihívást jelenthetett az évtizedeken oda is, vissza is átívelő történet.

Duna Tv: január 8.,  kedd, 21:00

rendező: David Fincher
író: F. Scott Fitzgerald
forgatókönyvíró: Eric Roth, Robin Swicord
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Claudio Miranda
díszlettervező: Victor J. Zolfo
jelmeztervező: Jacqueline West
producer: Ceán Chaffin, Kathleen Kennedy, Frank Marshall
maszk: Greg Cannom
látványtervező: Donald Graham Burt
vágó: Kirk Baxter, Angus Wall

szereplők:
Brad Pitt (Benjamin Button)
Cate Blanchett (Daisy)
Taraji P. Henson (Queenie)
Julia Ormond (Caroline)
Jason Flemyng (Thomas Button)
Elias Koteas (Gateau)
Tilda Swinton (Elizabeth Abbott)
Jacob Tolano (Martin Gateau)
Joeanna Sayler (Caroline Button)
Jared Harris (Mike)
Fiona Hale (Mrs. Hollister)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Brad Pitt Cate Blanchett

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr785006341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása