HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MTV MOZI: Tánckar

2013.01.06. 17:41 MinDigTV


Michael Bennett, Nicholas Dante és James Kirkwood Jr. musicalje a zenés-táncos betétek szinte folyamatos sorozata. A színpadi táncokat látványos kameramozgásokkal megragadó filmváltozatot a legjobb hang, a legjobb vágás és a legjobb eredeti betétdal kategóriájában jelölték Oscar-díjra. M1 január 6. vasárnap, 23:00


A musical már tíz éve sikerrel futott színpadon világszerte, mikor Richard Attenborough, az Oscar-díjas Gandhi Oscar-díjas rendezője 1985-ben elkészítette a filmváltozatot. Sok musical szól magáról a musical műfajáról, de a Tánckar az, amelyik nem is hagyja el a színpadot mint helyszínt – eltekintve pár apró jelenettől -, és egyenesen központi témája a musicalek igazi hőseinek, a táncosoknak drámai küzdelme a sikerért.

Egy neves színpadi rendező, Zach (Michael Douglas) nyolc táncost akar kiválasztani legújabb produkciójához. A nézőtér sötétjéből, mikrofonon keresztül közli döntéseit, a végeláthatatlan sorokban érkező, nagy reményű fiatalok közül ki maradhat, és kinek lesz kurta „köszönjük” a sorsa. Veríték, kitartás, megalázottság – a táncosok frontkatonákhoz illő megpróbáltatásokon mennek keresztül, míg eljuthatnak a nagy fináléig. De a sok tehetséges fiatal közül kik érik meg a bemutatót? Zach mondja ki a döntő szót. A megtestesült végzetként megjelenő rendező szerepében Michael Douglas már megelőlegezi későbbi híres alakítását, a Tőzsdecápák Gordon Gekkóját, aki hasonló kegyetlen profizmussal, bár ott már erkölcsi gátlástalansággal tett tönkre másokat. Zach kegyetlen a táncosaival szemben, de hasonlóan érzéketlen saját magánéletében is, ezt látjuk kibontakozni abban a mellékszálban, amely egy korábbi barátnő visszatéréséről és kapcsolatuk újabb fordulatairól szól.

M1 – január 6., vasárnap, 23:00

rendező: Richard Attenborough
forgatókönyvíró: Arnold Schulman, Michael Bennett, Nicholas Dante, James Kirkwood Jr.
operatőr: Ronnie Taylor
díszlettervező: George DeTitta Sr.
jelmeztervező: Faye Poliakin
zene: Marvin Hamlisch
producer: Cy Feuer, Ernest H. Martin
executive producer: Gordon Stulberg
látványtervező: Patrizia von Brandenstein
vágó: John Bloom

szereplők:
Michael Douglas (Zach)
Alyson Reed (Cassie)
Vicki Frederick (Sheila)
Yamil Borges (Diana Morales)
Gregg Burge (Richie Walters)
Janet Jones (Judy Monroe)
Audrey Landers (Val Clarke)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Michael Douglas MTV mozi Tánckar

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr205001697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása