HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Beszélőn

2012.12.20. 10:00 MinDigTV


Duna Tv: július 21., péntek, 22:25

„Nézd azokat ez embereket a buszmegállóban. Élik az életüket. Te a tiédet. Ennyi.”

A börtön falai akár egy életre elzárhatnak a külvilágtól. Reggel még huszonegy éves vagy, estére már az ötvenet súrolod. Mi ebből a tanulság? Semmi, egyszerűen semmi értelme. A rab egyetlen kapcsolata a világgal a beszélő fülke; egy zsebkendőnyi terület – amelynél talán csak a cella kisebb – két darab székkel és egy asztallal. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy túléljük odabent a magányt.


Beszélőn
Léa Fehner elsőfilmes rendező megdöbbentő erejű filmje három személyes történeten keresztül mutatja be a szabadság, rabság, szerelem és gyűlölet által felkorbácsolt és kiváltott érzelmeket, gondolatokat, sorsokat. Laure, a tizenhat éves lány világéletében különcnek számított. Családjáról nem sokat tudunk, de ami biztos, hogy imád focizni. Nem sokkal azután, hogy hazafelé egy buszon megismerkedik a kissé balhés – és összevert – Alexandre-ral, a fiút letartóztatják. Laure kitart szerelme mellett, és meg akarja látogatni, ehhez azonban egy felnőtt kísérőre is szüksége van.

Zorah nemrég vesztette el fiát. Az asszony úgy dönt, kideríti, hogyan halt meg fia, és elhatározza, felkeresi fia gyilkosát. Ehhez azonban az elkövető lánytestvérén keresztül vezet az út.

A harmadik történet főszereplője Stéphane, aki egy kórház kifutófiújaként dolgozik. Enyhén alkoholista barátnőjével egy külvárosi panel kockalakásában élnek meglehetősen rossz szociális körülmények között. Egy véletlen találkozás után nem mindennapi ajánlatot kap: helyet kell cserélnie egy börtönben ülő bűnözővel, akire nagyon hasonlít. Cserébe egy életre megoldódnának egzisztenciális problémái. Kérdés, hogy mit választ: az édeskeserű, de mindent legyőző szerelmet, vagy az 1 év magányt a börtönben egy zsák pénzzel? Három sors, amely egy börtön beszélőjében keresztezi egymást. A látogatásra várva életük talán legnehezebb döntését kell meghozniuk…

Díjak és jelölések:
Cézár-díj (2010) - Legjobb első szereplés (női) jelölés: Pauline Etienne
Cézár-díj (2010) - Legjobb első film jelölés: Léa Fehner

Duna Tv: július 21., péntek, 22:25

rendező: Léa Fehner
forgatókönyvíró: Léa Fehner, Catherine Paille
zeneszerző: Luc Meilland
operatőr: Jean-Louis Vialard
producer: Philippe Liégeois, Jean-Michel Rey
vágó: Julien Chigot

szereplők:
Farida Rahouadj (Zorah)
Reda Kateb (Stéphane)
Pauline Etienne (Laure)
Marc Barbé (Pierre)
Vincent Rottiers (Alexandre)
Julien Lucas (Antoine)
Delphine Chuillot (Céline)
Dinara Drukarova (Elsa)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv MinDig-TV Beszélőn

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr94974428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása