HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Seraphim Falls – A múlt szökevénye

2012.12.04. 08:59 MinDigTV


Duna Tv: december 5., szerda, 21:00

Seraphim Falls egy klasszikus értelemben vett amerikai western film. Hosszú, lassú ritmusú és kimért. David Von Ancken televíziós rendező első játékfilmje egy bosszúhadjárat története.


A forgatókönyvet a rendezőn kívül Abby Everett Jaques jegyzi. A fiktív történet középpontjában egy hajtóvadászat áll, az amerikai polgárháború végén, a késői 1860-as években. Igazi sztárparádé jellemzi a főbb szerepeket, úgy, mint Pierce Brosnan, Liam Neeson, Michael Wincott, Tom Noonan, és Ed Lauter.  

Az amerikai polgárháború idején játszódó történet során öt ember üldöz egy hatodikat, keresztül Amerikán, az egész vadnyugaton át. Carver ezredes mindenáron el akarja kapni a menekülő Gideont, aki sebesülten menekül üldözői elől. Vajon mi az oka ennek a kérlelhetetlen bosszúvágynak? Miért nem sajnál sem időt, sem pénzt Carver ezredes, hogy végre kézre kerítse Gideont? Mi történhetett valójában Seraphim Fallsnál?

A film premierje a 2006-os rangos torontói Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel zajlott le. Liam Neeson, az üldöző, az ezredes szerepében kiváló és hiteles, Pierce Brosnan, mint üldözött, Gideon szerepében úgyszintén, bár eredetileg  ezt a szerepet a rendező első kézből Richard Gere-nek ajánlotta fel. Brosnan azonban a rendező minden álmát valóra váltotta, sőt, a színész, mint western-őrült, producerként is részt vállalt a filmből.

Duna Tv: december 5., szerda, 21:00

rendező: David Von Ancken
forgatókönyvíró: Abby Everett Jaques, David Von Ancken
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: John Toll
producer: Bruce Davey, David Flynn
vágó: Conrad Buff IV

szereplők:
Liam Neeson (Carver)
Pierce Brosnan (Gideon)
Michael Wincott (Hayes)
Ed Lauter (Parsons)
Tom Noonan (Abraham miniszter)
John Robinson (Kölyök)
Anjelica Huston (Madame Louise)
Robert Baker (Pope)
Wes Studi (Charon)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: western duna tv Pierce Brosnan MinDig-TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr144946633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása