HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Santa Fe ösvény (Errol Flynn)

2012.11.09. 10:48 MinDigTV


Duna Tv: november 17., szombat, 12:15

A Santa Fe ösvény Errol Flynn hetedik közös filmje volt partnernőjével, Olivia de Havilanddel, Kertész Mihály rendezőnek pedig ez volt a tizedik munkája.


1854-ben a West Point-i katonai akadémián a tisztjelöltek politikai nézetkülönbség miatti összecsapását feletteseik szigorúan megtorolják. Carl Radert, aki a rabszolgaság eltörléséért véres eszközökkel harcoló John Brown nézeteinek követője, lázításért kizárják az intézményből, Jeb Stuartot és George Custert pedig tisztté avatásuk után a hadsereg legveszélyesebb állomáshelyére küldik, a John Brown csapatai által rettegésben tartott Kansasba. Stuart és Custer lelkesen várják szolgálatba lépésüket, és cseppet sem rettenti őket a veszély. Kansas felé tartva a vonaton megismerkednek Cyrus K. Hollidayjel, aki a Kansasból Santa Fe irányába épülő vasútvonal megépítésével van megbízva, és annak leányával, Kit Carson Hollidayjel, akibe mind a két tiszt azonnal beleszeret. A két jóbarát egymást folyton kicselezve vetélkedik szíve hölgye meghódításáért, ám az egyre fanatikusabbá váló John Brown okozta fenyegetés nem sok időt enged a romantikára. Stuart álruhában Brown tábora közelébe merészkedik, de volt iskolatársa, Rader felismeri, és a rettegett vezér elébe hurcolja. Stuart nem várja meg a felmentő sereg érkezését, egymaga száll szembe fogva tartóival…

A Santa Fe ösvény az ausztrál származású filmsztár, Errol Flynn hetedik közös filmje volt partnernőjével, Olivia de Havilanddel; az 1920-as évek óta Hollywoodban dolgozó Kertész Mihály rendezőnek pedig ez volt a tizedik munkája Errol Flynnel a főszerepben, olyan sikerfilmek után, mint a Blood kapitány vagy a Robin Hood kalandjai. George Custer tábornok szerepében a későbbi amerikai elnököt, Ronald Reagant láthatjuk.

Duna Tv: november 17., szombat, 12:15

rendező: Kertész Mihály
forgatókönyvíró: Robert Buckner
operatőr: Sol Polito
jelmeztervező: Milo Anderson
executive producer: Hal B. Wallis
vágó: George Amy

szereplők:
Errol Flynn (Jeb Stuart)
Olivia de Havilland (Kit Carson Holliday)
Ronald Reagan (Ronald Reagan)
Raymond Massey (John Brown)
Alan Hale (Tex Bell)
Henry O'Neill (Cyrus K. Holliday)
Alan Baxter (Oliver Brown)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv Errol Flynn Kertész Mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr254898520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása