HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Élet a Marson

2012.11.05. 14:25 MinDigTV


A több éven át futó Drót után egy újabb kultuszsorozat várja a nézőket a Duna Televízió műsorán. A BBC Emmy-díjas és a Brit Filmakadémia közönségdíjával kitüntetett Élet a Marson című sorozata igazi XXI. századi csavarral tér vissza a zsarukrimik hetvenes években népszerű műfajához.


Sam Tyler, a manchesteri rendőrség főfelügyelője éppen egy sorozatgyilkos után nyomoz, amikor elüti egy autó. Magához térve 2006 helyett 1973-ban találja magát, amikor az emberek nemcsak egészen másképp öltözködtek, de másképp is gondolkodtak. A bűnügyi rendőrségen kollégái éppolyan csodabogárként tekintenek rá, amennyire ő meg van ütközve rajtuk. Sam nem tudja, mindezt csak képzeli-e, vagy tényleg visszautazott-e az időben. Miközben újabb és újabb ügyekben nyomoz a bárdolatlan modorú Gene Hunt főfelügyelő csoportjában, újabb és újabb részleteket sikerül tisztáznia saját múltjából is. Azt reméli, ha sikerül megértenie, miért került vissza az időben, talán hazajutnia is sikerül.

Az Emmy-díjas és a Brit Filmakadémia közönségdíjával kitüntetett sorozat az egyes epizódok izgalmas detektívtörténetei mellett a két korszak ízlésvilágának és gondolkodásmódjának ütköztetéséből számtalan humoros és olykor elgondolkodtató pillanattal lepi meg a nézőt, miközben nemcsak David Bowie címadó dala kap fontos szerepet a sorozat zenei anyagában, hanem olyan hetvenes évekbeli brit előadók slágerei is gondoskodnak a nosztalgikus hangulat fenntartásáról, mint Paul McCartney, a Deep Purple, a Who, a Sweet, a Free, a Pink Floyd vagy a Uriah Heep.

A saját korából kizökkent Sam Taylor szerepében John Simmet (Non-stop party arcok) láthatjuk, a minden züllöttségével is karizmatikus Gene Huntot pedig Philip Glenister (Felül semmi) alakítja.

Élet a Marson – Duna – november 5-től, hétfő esténként

rendező: John McKay, S.J. Clarkson, John Alexander, Bharat Nalluri, Richard Clark, Andrew Gunn
forgatókönyvíró: Matthew Graham, Tony Jordan, Ashley Pharoah, Chris Chibnall, Julie Rutterford, Guy Jenkin, Mark Greig
zeneszerző: Edmund Butt
operatőr: Balazs Bolygo, Tim Palmer, Grant Cameron, Adam Suschitzky
jelmeztervező: Emma Rosenthal
vágó: Roy Sharman, Sarah Brewerton, Colin Fair, Liana Del Giudice, John Gow, Barney Pilling, Jeremy Strachan

szereplők:
John Simm (Sam Tyler)
Philip Glenister (Gene Hunt)
Liz White (Annie Cartwright)
Dean Andrews (Ray Carling)
Marshall Lancaster (Chris Skelton)
Noreen Kershaw (Phyllis Dobbs)
Archie Panjabi (Maya Roy)
Andrew Tiernan (Kim Trent)
Sherry Ormerod (Mrs. Trent)
John Henshaw (Ted Bannister)
Andrew Knott (Derek Bannister)
Tom Mannion (Stephen Warren)
Kevin McNally (Harry Woolf)
Stephen Bent (Arnold Malone)
Ian Puleston-Davies (Toolbox Terry)
Alex Reid (Layla Dylan)
Ralph Brown (Frank Morgan)
Sean Gilder (Leslie Johns)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat film duna tv mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr424890292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása