HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Menekülés Fort Bravóból

2012.10.29. 15:13 MinDigTV


Az 1953-ban készült klasszikus amerikai western a műfaj kevésbé ismert, de annál nagyobb meglepetést okozó remekei közül való, amelyben a cselekmény fordulatai és a kiváló színészek által megformált szereplők sorsa mindvégig izgalomban tartja a nézőt. A filmet John Sturges (A hét mesterlövész; A nagy szökés) rendezte.


Az ellenséges mescalero indiánok területének mélyén bújik meg a sivatagban a Bravo erőd, amelyben szinte egyenlő létszámban lévő északi őrség néz farkasszemet déli foglyaikkal. A kíméletlenségéről híres Roper kapitány (William Holden) keményen példát statuál a szökni próbálókkal, a legutóbbi szökevényt kötélvégen hurcolta vissza az erődbe. Az egyik itt szolgáló tiszt esküvőjére látogatóba érkezik egy ifjú hölgy, Carla Forester (Eleanor Parker), akin első pillanatban megakad a szívtelennek tartott Roper kapitány szeme, és úgy tűnik, az erős akaratú, éles nyelvű nőben a tökéletesen neki való párt találta meg. A kapitány nem sejti azonban, hogy Carla titkos küldetéssel érkezett az erődbe, hogy megszöktesse az ott raboskodó vőlegényét, Marsh kapitányt (John Forsythe). A szökés sikerül ugyan, de a menekülőknek hamarosan nemcsak a nyomukba eredő Roperrel, hanem a vidéken ólálkodó, mindenre elszánt indián harcosokkal is számolniuk kell.

Duna Tv: november 3., szombat, 12:50


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film western duna tv mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr504877194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása