HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az óceánjáró zongorista legendája

2012.09.20. 10:57 MinDigTV


Duna Tv: szeptember 22., szombat, 19:30

Az óceánjáró zongorista legendája forgatásán legendás alkotócsapat dolgozott együtt: Giuseppe Tornatore író-rendező, Koltai Lajos operatőr és Ennio Morricone zeneszerző, míg a címszerepet a kitűnő angol színész, Tim Roth alakította.

zongorista.jpg


Gazdátlan újszülöttre bukkan egy hajógépész a kivándorlókat Amerikába szállító óceánjárók egyikének fedélzetén. A jólelkű munkás a hajón neveli fel a gyermeket, akit 1900-nak nevez el, és aki felcseperedvén rendkívüli tehetséget árul el a zongorajáték terén. A fiú hamarosan az óceán legendás alakja lesz: páratlan virtuóz, aki soha nem lép a szárazföldre, játékát csak a hajók utasai hallhatják. A dzsessz koronázatlan királya, Jelly Roll Morton is kénytelen hajóra szállni, hogy zenei párviadalra hívja ki őt. A második világháború után a hajón szolgáló trombitás, Max betér egy angliai zálogházba, hogy nyomorában pénzzé tegye hangszerét, ott elevenedik fel egy gramofonlemezről hallott dallam nyomán 1900 legendájának emléke.

A történet varázslatos utazásra ragadja el a nézőt, át az óceánon, de át egy más korba is, amely eltűnt, de szépségének emléke ma is rabul ejtő. Tornatore monumentális látványvilágot teremtett kombinálva a grandiózus díszleteket a digitális trükktechnikával. Műve egyszerre örököse Sergio Leone (Volt egyszer egy Amerika) és Federico Fellini (És a hajó megy) művészetének. A film 5 kategóriában nyerte el az olasz Oscar-díjnak számító David di Donatello-díjat.

Duna Tv: szeptember 22., szombat, 19:30


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv óceánjáró zongorista Koltai Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr204789963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása