HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Horthy Miklós, a tengerész

2012.09.11. 10:19 MinDigTV


Szeptember 11-én, kedden éjjel, 23:35-kor az RTL Klubon!



Vérbe fojtotta a cattarói matrózlázadást, mondták róla a Kádár korszakban. Arról, hogy az első világháborúban megnyerte az Adriai-tenger legnagyobb ütközetét, senki sem beszélt. Arról sem írtak a történelemkönyvek, hogy tengerésztisztként az ellenség hajótöröttjeit is kimentette. Egy titkos tervvel még az első világháború végét is megpróbálta megváltoztatni. A másik Horthy, a tengerész a XXI. században.

Az Adrián közös történelmünk miatt sok monarchiabeli emlék látható még most. A tengerparton, a kikötőkben többfelé magyar feliratokat lehet felfedezni, és a víz alatt is. Az Osztrák-Magyar Monarchia flottája az első világháborúban nem szenvedett nagy veszteséget, de 8 hajó még most is hullámsírban fekszik. Magyar matrózok szolgáltak a hadihajókon, sőt, egy ideig az egész flotta parancsnoka egy magyar tiszt volt, Horthy Miklós. A frissen kinevezett altengernagy 50 éves volt, amikor a háború véget ért, és kézjegyével hivatalosan is átadta a flottát a győzteseknek.

A XXI. század ezúttal Horthy 1918-ig fényesen emelkedő pályájával foglalkozik. Részletek szeptember 11-én, kedden éjjel, 23:35-kor az RTL Klubon!

XXI. század - Borsody István

A XXI. század riportjait a videótárban nézheti meg. >>

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

(RTL Klub)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: rtl klub történelem mindig tv Horthy-Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr714768146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása