HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MTV MOZI: Taxi

2012.09.05. 10:52 MinDigTV


Minden idők egyik legsikeresebb francia filmje a sebesség-megszállott Daniel és a lúzer Émilien kalandjait meséli el. Szeptember 8., szombat 21:10

Mindössze 30 napra volt szüksége Luc Bessonnak, a kultikus Ötödik elem rendezőjének ahhoz, hogy megírja a minden idők egyik legsikeresebb francia filmjének forgatókönyvét, amely a sebesség-megszállott Daniel és a lúzer Émilien kalandjait meséli el.

A történet dióhéjban: Daniel, a pizzafutárból előlépett taxis, őrülten száguldozik Marseille-ben Peugeot 406-os fehér taxijával. Egyik utasa azonban egy rendőrtiszt, Émilien Coutant-Kerbalec, aki a fuvar végén megbünteti. El akarja venni a jogosítványát, ám épp azokban a napokban tűnik fel egy Mercedeses német banda, akik bankokat rabolnak. A rendőrségnek sürgősen segítségre van szüksége. Daniel vállalja a segítő szerepét, ha visszakaphatja a jogosítványát. Barátaival, a robogós pizzafutárokkal sikerül csapdába csalni őket, és még Émilient is összehozza nagy szerelmével, Petrával...



A film rendezője, Gérard Pirés, a kiváló szereplőgárda (Samy Nacéri, Frédéric Diefentahl, Marion Cotillard) és a bravúros kaszkadőrcsapat kacagtatóan szellemes és lélegzetelállítóan izgalmas filmet hoztak össze Luc Besson forgatókönyvéből. A siker mértékét mutatja, hogy rövid időn belül készült további három Taxi-film is, illetve 2004-ben egy amerikai feldolgozás, ami Amerikai taxi címen került a magyar mozikba.

Taxi – M1 – szeptember 8. 21:10


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 akció taxi mtv mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr924756408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása