HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Csütörtökön folytatódhat a kajakos aranysorozat

2012.08.09. 09:24 MinDigTV


A kajak-kenu döntők második napján Kozák Danuta, a címvédőként rajtoló Kovács Katalin, a Douchev-Janics Natasa páros, valamint a férfi négyes küzd az érmekért.


A tavalyi szegedi világbajnokságon és az idei zágrábi kontinensviadalon ezüstérmes, 25 éves Kozák - aki a négyes tagjaként szerdán olimpiai aranyat nyert - a favoritok közé tartozik az 500 méteres verseny nyolcas végjátékában. A döntő mezőnyének tagja még a címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomska, a 2000-es bajnok olasz Josefa Idem, a finn Anne Rikala, a dán Henriette Hansen, a dél-afrikai Bridgitte Hartley, a svéd Sofia Paldanius és Simon Miklós tanítványa, a hazai közönség előtt szereplő Rachel Cawthorn. Magyar szempontból kedvező, hogy a Kozákot az idei Eb-n legyőző német Katrin Wagner-Augustin nem jutott fináléba.

"Danuta nagyon jó erőben van, az elő- és középfutamban nyújtott teljesítményéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nagyon bízunk benne" - mondta vele kapcsolatban Storcz Botond szövetségi kapitány.

 A Kovács, Douchev-Janics kettős athéni és pekingi győzelmének megismétlésére készül ugyancsak 500 méteren - ha sikerülne, az páratlan teljesítmény lenne. Az olimpiák történetében még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni ugyanabban az összeállításban. Kovács - aki benne volt a szerdán győztes négyesben - és Janics is pályafutása negyedik ötkarikás aranyát gyűjtheti be.

A Fábiánné Rozsnyói Katalin által irányított, s a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes kedden remek előfutam-győzelemmel biztosította helyét a döntőben. Az ötödik olimpiáján szereplő Kammerer azt mondta: szinte minden számban tudna tippelni a dobogósokra, de ebben nem, mert annyira kiegyenlített a mezőny, hogy kiszámíthatatlan, ki győz.



 A női vízilabda-válogatott azzal az ausztrál csapattal találkozik a bronzmérkőzésen, amelytől a tavalyi világbajnokságon egygólos vereséget szenvedett a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen.

Rajtuk kívül is lesz még magyar érdekeltje a csütörtöki versenynapnak: folytatja szereplését a tízpróbázó Szabó Attila, míg Risztov Éva a medencés úszás után ezúttal nyílt vízen, 10 km-en méretteti meg magát.

A program >>


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport olimpia köztévé kajak-kenu

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr654703091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása