HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MTV MOZI: Gyilkosság a fejben

2012.08.06. 07:40 MinDigTV


A film valóságos történet alapján, egy volt nyomozó saját feljegyzéseiből készült, a bűnözés lélektanának sokrétű ábrázolásával - m1 augusztus 7. kedd, 23.35

A vidéki városba visszavonult magándetektívet, Jean-François Abgrallt egy egyszerűnek tűnő gyilkosság felderítésével bízzák meg. A nyomozás szálai azonban egy nyolc éve körözött sorozatgyilkoshoz vezetnek.

1991 májusában egy asszony holttestére bukkantak a közkedvelt tengerparton. A gyilkosság vasárnap délután történt, egy forgalmas strandon. A nyomozással Jean-Francois Abgrallt bízták meg, aki hosszú évekig a rennes-i rendőrség gyilkossági csoportjánál dolgozott nyomozóként.

A nyomozó aprólékosan, fokról fokra felvázolja az elkövető pszichológiai térképét és szeme előtt egy sorozatgyilkos portréja rajzolódik ki.  A nyomozás szálai egy nyolc éve körözött sorozatgyilkoshoz vezetnek.

A francia tv-film tehát valóságos szereplők által átélt valóságos tényeket dolgoz fel. Abgrall azért is nevezetes, mert Franciaországban ő volt az első, aki úgy jutott egy sorozatgyilkosság megfejtéséhez, hogy a tettes pszichológiai arcképét sikerült felvázolnia.

A híres nyomozó emlékiratai alapján készített filmet Claude-Michel Rome rendezte. A 2005-ös Saint Tropez-i, illetve a luchoni televíziós fesztiválon elnyerte az év legjobb francia fikciójának járó díjat, valamint a főhős megszemélyesítéséért Thierry Frémont a legjobb színésznek járó elismerést.

m1 – augusztus 7., kedd, 23.35

rendező: Claude-Michel Rome
író: Jean-François Abgrall
forgatókönyvíró: Claude-Michel Rome, Didier Decoin
adaptáció: Claude-Michel Rome

szereplők:
Bernard Giraudeau (Jean-François Abgrall)
Thierry Frémont (Francis Heaulme)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film krimi m1 mtv mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr374697720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása