HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egymilliárdan nézhetik a megnyitót

2012.07.27. 17:26 MinDigTV


Óvatos becslések szerint egymilliárd tévénéző figyelmétől kísérve nyitja meg hivatalosan péntek este a 2012-es londoni nyári olimpiai játékokat II. Erzsébet királynő.

A 27 millió fontos (csaknem tízmilliárd forintos) költségvetéssel összeállított, egyelőre titkokkal övezett megnyitóünnepélyt Danny Boyle filmrendező, az ünnepség művészeti igazgatója rendezte. Boyle nevéhez olyan filmsikerek fűződnek, mint az Oscar-díjas Gettómilliomos és a Trainspotting.


A nyitórendezvényt a szervezők előzetes becslése szerint világszerte egymilliárd, a játékokat pedig négymilliárd tévénéző figyeli majd.

A péntek esti megnyitóra 15 ezer négyzetméternyi színpadterületet alakítottak ki a kelet-londoni Stratford városrészben 500 millió font költséggel felépített olimpiai stadionban, amelynek ötszáz hangszórója összesen egymillió watt hangteljesítménnyel sugároz, és a műsorban 15 ezer önkéntes vesz részt. Az előadásra 23 ezer jelmez készült.

A megnyitóünnepség „előműsora” helyi idő szerint a 2012-re utaló 20.12-kor kezdődik, és a főműsor 21 órai kezdetéig tart – írta az mti.hu.

A hazai sportrajongók az M1-en 21.25-től, míg az Eurosporton 21.30-tól nézhetik a londoni olimpiai nyitóünnepségének közvetítését.

(mmonline)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: m1 olimpia megnyitó mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr784682319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása