HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Enigma

2012.06.13. 17:05 MinDigTV


Duna Tv: június 13. szerda, 21:20

Két megoldatlan rejtély- egy megoldás. A főszerepben Kate Winslet.



1943 márciusában minden korábbinál nagyobb tengeri konvoj indul útjára az Egyesült Államokból Anglia felé utánpótlással megrakodva, többezer emberrel a fedélzeten. A London közelében fekvő Benchley Park titkos kódfejtő támaszpontjára ekkor érkezik vissza kényszerű pihenő után a zseniális matematikus, Tom Jericho (Dougray Scott), akire nem kisebb feladat vár, mint versenyt futva az idővel megfejteni a legújabb titkos kódot, amelyet a németek használnak. Tom eközben eltűnt szerelme, Claire (Saffron Burows) után is nyomoz, akire egy ellopott kódüzenet miatt a kémkedés gyanúja vetül. Ebben a lány volt lakótársnője, Hester (Kate Winslet) lesz a legfőbb segítsége.

A 2001-ben készült filmet Michael Apted (Gorillák a ködben; A világ nem elég) rendezte. A főszereplő Dougray Scott, Kate Winslet és Saffron Burows mellett olyan remek színészek tűnnek fel a filmben, mint Jeremy Northam, Nikolaj Coster-Waldau, Tom Hollander és Matthew MacFadyen.

Robert Harris azonos című bestselleréből a neves drámaíró, Tom Stoppard írta a forgatókönyvet. Noha a cselekmény a drámai fordulatok érdekében több ponton is eltér a történeti igazságtól, főbb vonalaiban hitelesen számol be az Enigma kódjának feltöréséről.

Duna Tv: június 13. szerda, 21:20


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv kate winslet mindig tv Enigma

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr594586145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása