HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MTV MOZI: Piás polák bérgyilkos (Ben Kingsley)

2012.06.06. 11:36 MinDigTV


A napjaink Amerikájában játszódó történet középpontjában a mindennapi betevőjét a maffia bérgyilkosaként megkereső Frank Falenczyk áll - m1 június 15. péntek, 00:55


A számos sikersorozat rendezőjeként ismertségre szert tévő John Dahl nem is választhatott volna jobb főszereplőt a Piás polák bérgyilkos című, humort, és a krimi elemek mellett egy jó adag romantikus elemet is tartalmazó filmjéhez, mint - a Gandhi című film címszerepéért Oscar-díjat kapó - Ben Kingsley-t.


A forgatókönyvet az a kivételes fantáziával megáldott - a Narnia krónikái című filmek írójaként ismertté vált - Emmy-díjas Christopher Markus jegyzi.


A napjaink Amerikájában játszódó történet középpontjában a mindennapi betevőjét a maffia bérgyilkosaként megkereső Frank Falenczyk áll. Elismert szakember ő, precízen, sőt művészi szintre emelve végzi szokványosnak nem mondható dolgát. Főnökei cserében még azt is elnézik neki, ha elég sűrűn a pohár fenekére néz. Ez a szenvedélye azonban egy ideje már a munka rovására is megy, ezért az alkalmazottak lelki és fizikai egészségét szem előtt tartó főnökei rendkívüli szabadságra küldik Franket, és kötelezik arra is, hogy csatlakozzon a névtelen alkoholisták klubjához. Frank elindul a javulás rögös útján, rendes munkát is talál, ráadásul új, „szakmáján kívüli” barátokra is szert tesz, sőt egy Laurel Pearson nevű nő személyében még a szerelem is megérinti. A nyugalomnak azonban hamar vége szakad, amikor odahaza a konkurencia nyomulni kezd, és a „jó útra” tért, józan Frankre nagyobb szükség van, mint valaha.


A 2007-ben készült nem mindennapi történetben a főszereplő Ben Kingsley mellett olyan kiváló karakterszínészek is szerepelnek, mint Dennis Farina, és Philip Baker Hall.

szereplők:
Ben Kingsley (Frank)
Téa Leoni (Laurel)
Dennis Farina (O'Leary)
Bill Pullman (Dave)
Luke Wilson (Tom)
Philip Baker Hall (Roman)
Aron Tager (Waller)
Alison Sealy-Smith (Doris)
Marcus Thomas (Stef)

rendező: John Dahl
forgatókönyvíró: Christopher Markus, Stephen McFeely
zeneszerző: Marcelo Zarvos
operatőr: Jeff Jur
producer: Carol Baum, Al Corley, Mike Marcus
látványtervező: John Dondertman
vágó: Scott Chestnut


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 csatorna ben kingsley mindig tv mtv mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr234568648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása