HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Janis és John

2012.05.08. 19:50 MinDigTV



Duna Tv: május 9., szerda, 20:00

Az ikon az ikon. Még az olyan vesztesek is, mint Pablo, aki 2 legendát életre keltve törleszti adósságát.


Pablo Sterni, a szürke biztosítási hivatalnok nagy bajban van: egyik saját zsebre kötött ügylete bedőlt, és akkora összeggel kellene kártalanítania a cég régi jó ügyfelét, Cannon urat, amit egyszerűen lehetetlen előteremtenie. Váratlanul jön a mentőötlet: unokatestvére, a hibbant Léon mesés összeget örökölt, és mivel évtizedek óta Janis Joplin és John Lennon megszállottja, Pablo elhatározza, hogy a két elhunyt rocklegendát felhasználva fogja kicsalni tőle a pénzt.

Pablo Lennon szerepére felbérel egy állástalan színészt, Janis Joplin alakjának megformálását pedig saját, kissé az egykedvűségbe beleszürkült feleségére bízza. A valószínűtlen vállalkozásból igazi klasszikus vígjátéki helyzetekkel teli komédia kerekedik, a meglepő fordulatok után elérkező befejezés pedig olyan emberi pillanatokat tartogat, amelyre nemhogy hőseink, de még a néző sem számíthat.

A film főszerepében Sergi Lopez bebizonyítja, hogy nemcsak félelmet kelteni tud, amint láthattuk A faun labirintusa vagy a Gyönyörű mocsokságok című filmekben, hanem kitűnő komédiás is. Francois Cluzet alakítja a színészt, aki John Lennon bőrébe bújik, és az átalakulás súlyosabb lesz, mint eleinte gondolta, a Janis Joplin nyomdokaiba lépő, fásult háziasszony szerepében Marie Trintignant pedig egy igazi újravirágzást jelenít meg a filmben. További szerepekben a francia filmtörténet olyan óriásai tűnnek fel, mint Christophe Lambert és Jean-Louis Trintignant. A filmet Samuel Benchetrit rendezte 2003-ban.

Duna Tv: május 9., szerda, 20:00


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv jean louis trintignant christophe lambert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr404496854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása