HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az előadás (James Fox, Mick Jagger)

2012.04.12. 10:02 MinDigTV


Az előadás – Duna TV – április 14. 00:50

James Fox és Mick Jagger szinte egymás tükörképeit játsszák el Nicolas Roeg első filmjében, amelyet Donald Cammellel közösen rendezett.

Chas, az ifjú londoni gengszter egy félresikerült akció után kénytelen önkéntes száműzetésbe vonulni, és egy hirtelen ötlettől vezérelve nem hagyja el Londont.


Elváltoztatott külsővel albérlőnek jelentkezik egy jobb napokat látott úriházba, amelynek a lakója szintén rejtőzködő személyiség, Turner, a kiégett popsztár, aki a nagy visszatérésre készül.


A házat a hatvanas évek hippikultúrája által újrafelfedezett hedonizmus hatja át. Chast teljesen elbűvöli az az új világ, amit Turner és barátnői, Pherber és Lucy megismertetnek vele, a gyertyák, a keleti szőnyegek és a kábítószerek egyszerre fojtogató és felszabadító miliője, ami különös átalakulást indít el benne. Mire a rá vadászó gengszterek utolérik, Chas már készen áll addigi legnagyobb húzására…

James Fox és Mick Jagger szinte egymás tükörképeit játsszák el Nicolas Roeg (Ne nézz vissza!; A Földre pottyant férfi) első filmjében, amelyet Donald Cammellel közösen rendezett. Az 1970-ben készült, mondhatni pszichedelikus gengszterfilm egyszerre tekinthető csavaros pszichokriminek és a korszak popkulturális lenyomatának. A film klasszikussá lett részlete a Memo From Turner című dal, amelyet Mick Jagger ad elő, és amelyet olyan képi kompozíciók kísérnek, amelyek révén gyakran emlegetik a filmet a videoklip műfaj egyik előfutáraként.

Az előadás – Duna – április 14. 00:50

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.


rendező: Donald Cammell, Nicolas Roeg
forgatókönyvíró: Donald Cammell
zeneszerző: Jack Nitzsche
operatőr: Nicolas Roeg
vágó: Antony Gibbs, Brian Smedley-Aston, Frank Mazzola

szereplők:
James Fox (Chas)
Mick Jagger (Turner)
Anita Pallenberg (Pherber)
John Bindon (Moody)
Kenneth Colley (Tony Farrell)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: csatorna duna tv mick jagger mindig tv james fox

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr604387494

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.04.13. 12:03:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása