HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A Dal - Jönnek a középdöntők

2016.02.10. 16:52 MinDigTV


Nagy érdeklődés és kellő izgalom mellett folyt le „A Dal” három elődöntője, melyből összesen tizennyolc énekes illetve zenekar jutott tovább a két elődöntőbe. Már ismert a két középdöntő résztvevőinek beosztása is, ezek szerint a február 13-i –első- középdöntőben Agárdi Szilvi, Benji, a B the First, a Karmapolis & Szécsi Böbe, a Kállay Saunders Band, Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll újból „A Dal 2016” színpadára –ahol ez alkalommal a zsűri kiosztja A Dal Felfedezettje Díjat is-, majd egy héttel később, a február 20-i második középdöntőben Berkes Olivér & Tóth Andi, a ByTheWay, az Egy másik zenekar, Freddie, Gáspár Laci, Nika, a Parno Graszt, a Passed és Vásáry André mutathatja meg újból a tehetségét és a rátermettségét a zenei vetélkedőben.

Az elődöntők egyik sztárja Freddie volt, akinek előadását sokan értékelték a legjobbra, még a végső győzelmet is megelőlegezve neki. Érdekes lesz meglátni, hogy valóban ő lesz-e a végső győztese a 2016-os megmérettetésnek.

Komoly kihívója lehet a végső győzelemért Kállay Saunders András –aki ezúttal együttesével érkezett-, de Gáspár Lacira is érdemes odafigyelnünk, bár az ő száma –Love and Bass- nem kapott olyan magas szavazatszámot az elődöntőben. Sok ismerős arc is feltűnt az idei sorozatban, olyan versenyzőké, akik már a korábbi években is próbálkoztak „A Dalban” (például Oláh Gergő, a Passed, a Szécsi-ikrek). Kijutott az izgalomból és a feszültségből a Berkes Oliver & Tóth Andi párosnak –ők végül a nézői szimpátiaszavazással jutottak tovább a középdöntőbe-, szegény Andi rosszul is lett a színpadon, de már szerencsére jobban érzi magát. A harmadik elődöntő legmagasabb pontszámát Petruska (Petruska András) Trouble in My Mind című számának előadása kapta. Nem sokkal maradt le mögötte Agárdi Szilvia –ő az It Is Love című számmal lépett fel-, mellettük még a Parno Graszt és a B The First, Veres Mónika és a már szintén tapasztalt résztvevőnek számító Nika jutott tovább ebből az elődöntőből.

A második elődöntőből a korábban említett –már Eurovíziós Dalfesztiválon is szerepelt- Kállay Saunders mellett Vásáry André jutott másodikként tovább (Why című dalával). Ebből a selejtezőből Oláh Gergő (Győz a jó című számával), a Passed, a Karmapolis & Szécsi Böbe és Gáspár Laci kapott még annyi szavazatot, hogy ott lehessen a középdöntőben is. A tizennyolc fős mezőnyt az első elődöntő hatos csapata teszi teljessé. Ebbe a csoportba –a nagy esélyes Freddie mellett- az egyedi látványvilágot képviselő Mushu (előadásuk címe: Uncle Tom), az Egy Másik zenekar, Tolvai Reni, a ByTheWay és az érettségijére készülő Benji tartozik bele.

A középdöntőbe bejutott előadóknak lehetőségük van a zeneszámaik előadását újragondolni - mind látványban, mind hangszerelésben-, így akár még az is megtörténhet, hogy egy korábban már halott dalra igencsak rá fogunk csodálkozni a középdöntőben. A Dal február 28-i adásának győztese –a döntő nyolc produkció fog bejutni az elődöntőkből- fogja hazánkat fogja képviselni a 2016. évi Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi eseményén.

Ugyan sok mindent elárultunk, de annak, aki lemaradt az elődöntők izgalmairól, ajánljuk figyelmébe a MinDig TV Applikáció Duna videotékáját, ahol megtalálja az első három adást.

a_dal_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Eurovíziós Dalfesztivál Vásáry André MinDig TV A Dal Kállay Saunders

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr198379806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása