HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


MinDig TV Applikáció - túl az 1 milliomodik letöltésen!

2015.09.28. 16:07 MinDigTV


Hétvégén, a szabadban vagy sportesemények alatt is többen nézünk tévét mobiljainkon

Budapest, 2015. szeptember 23. – Magyarország egyik legnépszerűbb mobil alkalmazásának, a MinDig TV applikációnak a letöltésszáma elérte az egymilliót. Az applikációval a digitális földfelszíni tévéadások egy részét mobileszközökön is nézhetjük, a négy mobilplatformon futó ingyenes alkalmazást átlagosan havonta százezren használják. Az új eszközök révén a nézők saját igényeikre szabhatják a tévénézés helyét.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a nézők tartalomfogyasztási igénye szegmentálódik, melynek következtében várhatóan egyre erősödik az a jelenség is, hogy az általános tájékozódási igényt kiszolgáló, szabadon fogható csatornaválaszték mellett mindenki a saját érdeklődésének megfelelő tartalmi kínálatot keresi meg. A fogyasztó saját időbeosztásának megfelelő időszakokban nézi meg az általa kiválasztott műsorokat, az általa megválasztott helyen és eszközökön – akár okostelefonon vagy tableten.

A négy platformon (Android, iOS, Windows Phone és Windows8) futó, mára több mint egymillió letöltéssel, havi átlagosan százezer aktív felhasználóval rendelkező MinDig TV Applikáció a többképernyős, mobil médiafogyasztási trendeknek kíván megfelelni, szolgáltatásaiba integrálva a hazai tapasztalatokat.

Hétvégi mobiltévézés
Az alkalmazás felhasználóinak médiafogyasztási szokásairól elmondható, hogy esti, illetve hétvégi időszakban megnövekszik az indítások, kattintások száma. A felhasználók ¾-e az esti  órákban, 40%-uk pedig hétvégén használja az alkalmazást. Az arányokat befolyásolhatja az aktuális tartalom, vagy akár az időjárás is. A tendencia azt mutatja, hogy az appozók közül sokan otthon, wifin keresztül használják az applikációt. Valószínűleg otthon azok nézik okoseszközön az élő műsorokat, akik az esti műsoridőben esetleg a nagyképernyő elől kiszorulnak.

Felhasználók alakulása egy hétköznapon:

hetkoznap.jpg

Szurkolás – mindenhol
Jellemző, hogy a kiemelt sportesemények időszakában közel 40%-kal megemelkedik az aktív felhasználók száma, az ún. Open Window időszak - amikor egy-egy tartalomszolgáltató egy bizonyos időszakra élőben elérhetővé teszi a műsorfolyamát az alkalmazásban – szintúgy ugrásszerűen, átlagosan 60%-kal is megnövelheti a használatot. Emellett eseti rendezvények - ilyen volt például legutóbb az idei augusztus 20-ai ünnepi koncertek - közvetítése esetén több ezren követik a MinDig TV Applikáción keresztül a programot.

Felhasználók alakulása egy hétvégi napon:

hetvege.jpg

Az élőben elérhető csatornák közül a 2015 júliusában indult M4 Sport csatorna magasan a legnépszerűbb, ezt követi az M1 és a Duna TV.

Az Antenna Hungária MinDig TV Applikációja élőben nézhető műsorokat kínál akár HD minőségben, az M1, M2, Duna, M4 Sport, Duna World és az euronews csatornák esetében ingyenes hozzáféréssel, tartalomtól függően nyelv választási lehetőséggel. Emellett 58 tévé- és 4 rádiócsatorna műsorújságja, számos kényelmi funkció és folyamatosan frissülő videotéka is elérhető benne, utóbbi szintén előfizetési díj nélkül. Az alkalmazás 2013-ban elnyerte az Appra magyar! elnevezésű pályázaton a legjobb applikáció címet az Életmód kategóriában.

A rendszer- és tartalommenedzsmentjében is frissült app legújabb verziója már elérhető a felhasználók számára a store-okban. Az Antenna Hungária megbízásából az Appsters Kft. végzi az applikáció folyamatos fejlesztését. A most publikált v3.6 alkalmazásverzióra való frissítés azért fontos, mert technikai okokból 2015. október közepétől csak ez, vagy az ennél frissebb verziók lesznek alkalmasak az élő és rögzített videotartalmak lejátszására.

Szólj hozzá!

Címkék: Android MinDig TV Applikáció iOS Windows Phone Windows8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr257849944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása