HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mert kell egy csapat... nem is az inkább: mert kell egy magyar sport csatorna...

2015.07.17. 07:52 MinDigTV

Vigyázz, kész, M4!
Július 18-tól nem érdemes mozijegyet venni... új sportcsatorna indul!

Most már nem árulunk el titkot és zsákbacicust: ma már mindenki elmondhatja a szomszédjának is, hogy hivatalosan is elindul az M4 Sport, az első sportcsatorna, amit bárki ingyen elér (ráadásul HD minőségben!!!), ahol elsősorban a magyar sportesemények közvetítései várhatóak, de ezen kívül lesz benne két nemzetközi húzó tartalom, az egyik a Formula–1, a másik pedig a Bajnokok Ligája. Várható még a magyar érdekeltségű sporteseményeken kívül, hogy az M4-en lesz látható a pekingi atlétikai vb, valamint a vizes sportágak kazanyi világbajnoksága is.Természetesen 2016 legnagyobb sporteseményeit, a riói olimpiát és a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot is közvetíti az M4.

Mivel július 18. egyben a hazai bajnokság, az OTP Bank Liga indulásának dátuma is, érdemes a magyar labdarúgás, a Magyar Nemzeti Bajnokság múltjából pár érdekességet megemlíteni, az új, főleg magyar sporteseményeket közvetítő csatorna premierje ürügyén. Akik a magyar foci rajongói, ők bizonyára tudják, de hát egy újszülöttnek minden meccs új, ezért induljunk el a kezdetektől: már 1901 óta rendezik meg a Nemzeti Bajnokságot. Kezdetben csak 5 csapat indult, és az első győztes budapesti TC lett. A bajnokságok sorában egymás után, azaz sorozatban az MTK nyert legtöbbször bajnoki címet, azaz kilencszer állhattak egymást követő években a dobogó legfelső fokán, pontosan 1916 és 1926 között. A résztvevő csapatok közül a Ferencváros 28 bajnoki címmel számít a legeredményesebb csapatnak.

btc_1901_bajnok.jpg

A BTC első bajnok csapata:
Állnak Harsády, Klebersberg, Bádonyi, Minder, Buda,
Lucius, Róka, Skrabák, Iszer.
Ülnek Cservenka, Ordódy, Windet

A kezdeti időszakban több érdekesség tette különössé a nemzeti bajnokságban zajló meccseket, például lehetőség volt, hogy egy labdarúgó játékos több klubbnak is tagja legyen, amennyiben azok nem azonos osztályban játszottak, így többször is előfordult az, hogy volt olyan játékos, aki ugyanazon a napon két bajnoki mérkőzésen is játszott. Még nem kötötték szabályok a 900-as évek elején, hogy milyen méretű legyen a pálya, ezért az is előfordult, hogy különböző méretű pályán kellett játszani a játékosoknak. Arról, hogy mikor játszanak egymással, elég volt a két egyesület vezetőjének megállapodni. Talán azt is érdemes még megemlíteni, hogy rövidebb és hosszabb, azaz 5 és 10 perces kiállításokra is volt lehetőség a meccsek alatt. Ma már nehéz ezeket a különösnek tekinthető szabályokat elképzelni, nekem különösen a különböző méretű pálya a legmegdöbbentőbb.

És akkor a meglepetés hab a tortán, pár ötlet az első hétvégére az M! Sport műsorából: (amúgy is 40 fok lesz odakint!)

Szombaton indul a nap reggel a Kajak –kenu válogatóval, de lesz még délelőtt tenisz, koradélután pedig Díjugrató Világkupa is!

Este (ahogyan már említettük) OTP Bank Liga - INDUL A BAJNOKSÁG! és amikor már felhúzhatjuk a redőnyt, kinyithatjuk az ablakokat - 22:45 –kor Strand Labdarúgó VB Portugáliából!

Vasárnap egész nap sportolhatunk otthon a TV előtt pl. este hatkor  moszkvai Tőr csapat VB elődöntője ígér izgalmakat és este a Strandlabdarúgó VB döntő és a bronz meccs előtt ropogtathatunk sok chipeset.

Sportos, kellemes nyári napokat kívánunk az M4 Sport adásaival! Biztosan sokat írunk még sportról, július 1-je óta – ekkortól találjuk meg a csatornák között az M4-et – igazi sportlázban égünk. Most pedig megyünk is, és futunk egy kört! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport vb digitális bajnokok ligája világbajnokság csatorna sportközvetítés sportcsatorna otp bank liga M4 Sport ingyenes sportcsatorna foci történet

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr937634216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása