HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az M4 Sport mondom, az M4 Sport HD csatorna a MinDig TV-n!

2015.07.06. 09:43 MinDigTV

Lassan írom, mert olyan jó visszaolvasni is, idén nyáron 2015. július 1-jén elindul az M4 Sport program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz.

De ne rohanjunk  előre, emlékezzünk vissza  a régi sport közvetítésekre, hangulatuk felidézésével a  legendás győzelmekre, a érmek és kupák elnyerésére.

Az természetes, hogy a televízió közvetítések és így a sport adások elődje a rádiós sport közvetítés volt. Ha utánanézünk a nemzetközi előzményeknek a legelső rádiós sport közvetítés egy profi bokszmeccsről történt még 1921 áprilisában, az Egyesült Államokban. Pár évvel később már Európában is tudósítottak rádióadáson keresztül, közvetlenül a labdarúgó kupadöntőről, 1925-ben. Nehéz azt most elképzelni, hogy 1927-ben a nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki döntőt  Dempsey-Tunney között már több mint 10 millió hallgató követte a rádiókészüléke előtt. A korai magyar vonatkozású sportközvetítés 1926-ban Prágában született, ahova az MTK csapata látogatott a Slavia otthonába. Itt már a pálya széléről közvetítették a meccset. Sajnos a Slavia legyőzte az MTK-t, de a közvetítés érdekessége a korabeli újságok szerint, hogy a felkért sport újságíró a meccs előtt megijedt a feladattól és hanyatt homlok elhagyta a stadiont. Ekkor ugrott be a klub titkára közvetítőként a mikrofon elé, és hangjával és közvetítésével olyan sikert aratott, hogy évtizedekig Josef Laufer lett a csehszlovák rádió legismertebb sportriportere. Természetesen a Magyar Rádió hazai közvetítései közül is a labdarúgó meccsek váltak népszerűvé, és ez így folytatódott a televízióval is. A Magyar Televízió rendes, már nem kísérleti adásában az 57-es Húsvéti Torna labdarúgó meccseit sugározta először a felejthetetlen és legendás Szepesi György kommentálásával. Bár a televíziózás története ezt az adást tekinti a legelsőnek, de érdemes megemlíteni a kísérleti adás részeként már 1956 tavaszán élőben közvetítettek egy magyar-francia válogatott meccset.

Az MTV közkedvelt és legrégebbi sikeres műsora a sok évtizeden keresztül, a sportosztály által készített sportadás volt.  A röviden TS-nek nevezett Telesport olyan emblematikus riporterek és szerkesztők munkájával nőtte ki magát szeretett és népszerű műsorággá, mint Radnai János, Szőnyi János, Vitray Tamás, és a sportolóból lett szerkesztőriporter 28-szoros magyar bajnok rövidtávfutó Gyulai István. Nem szabad elfelejtenünk a szintén sportolóból, kosárlabdázóból, kommentátorrá váló Knézy Jenőt, és természetesen sorolhatnánk a teljesség igénye nélkül a további ismert neveket.  A Telesport korabeli főcímét megőrizték számunkra a videó megosztó csatornák.

A hős korszak óta már a tévét nézők legkülönbözőbb extrém sporteseményt is végigizgulhatják a képernyők előtt, melyből egyik talán legemlékezetesebb az osztrák Felix Baumgartner sztratoszféra ugrása. 2012 októberében közel 40 km-es magasságból ugrott ki több rekordot is megdöntve a Föld felé az Őt szállító ballonból. Élőben csak az előkészületeket követhették a tévénézők, de később a fejkamerás felvételek pótolták az élményt. (Érdemes megjegyeznünk Félix Baumgartner nevét, hiszen ő zuhant először a hangsebességnél is gyorsabban a Föld felé.)

red-bull-stratos.jpg

És hogy mire számíthatunk most?

Az M4 Sport csatornán olyan kiemelkedő nézettséggel bíró tartalmak lesznek elérhetők, mint például a labdarúgó Bajnokok Ligája, a magyar NB1 mérkőzései vagy a Forma-1-es futamok élő közvetítései, ugyanakkor a magyar érdekeltségű sportesemények – mind az öt látványsportág és a 16 kiemelt sportág – is folyamatosan jelen lesznek a képernyőn.M4 Sportnál egy sor új formátumú műsorra számíthatunk, az első hetek tesztidőszakát pedig már most élesben végigkövethetjük. És hogy a jó híreket még tetézzük, nemsokára a MinDig TV Applikációval is ingyen nézhetjük élőben a sportcsatornát, érdemes már most letölteni a népszerű alkalmazást.

m4_sport.png

Szólj hozzá!

Címkék: sport forma-1 bajnokok ligája m4 sportközvetítés sportcsatorna HD ingyenes sportcsatorna

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr657585252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása