HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


S.O.S. Bajban az erdő!

2015.02.17. 10:54 MinDigTV


Március 1. vasárnap Duna TV

Lesz-e elegendő jó minőségű vizünk? Tiszta levegőnk? Ki fogja védeni környezetünket? Egészségünket? A földi élet az erdők nélkül elképzelhetetlen. Összefogásra hívjuk a természetet szerető és óvni akaró embereket, mert a baj nagy és csak közösen tudjuk megoldani. Az erdészek becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani.

bajban_az_erdo.jpg

Egész napos műsorfolyamunk az erdők védelméről, a téli időjárás okozta károk enyhítéséről szól. Helyzetjelentést adunk a jelenlegi állapotokról s a jövőbeni feladatokról. Megmutatjuk, hogy hol tartanak a helyreállítási munkák, honnan és hányféle segítség érkezett, mit jelent számunkra az erdő. Továbbá arról is szól egész napos műsorfolyamunk a közmédia rádió és tv csatornáin, hogyan tudnak a nézők, hallgatók segíteni. Számos emberi történetet idézünk fel, amelyek eggyé kovácsolták a szakembereket, a természetszeretőket, a fiatalokat és az időseket egyaránt. Közéleti emberek, sportolók, színészek, énekesek mesélik el, hogy mit jelent számukra az erdő. Továbbá a nézők fotóiból megépítjük a digitális erdőnket.

Felhívás!
Árnyékot ad – termést hoz – levegőhöz juttat: fák és erdők, amik éltetnek minket. A faállományt pusztító-megtizedelő fagykárok után, most rajtunk a sor, hogy megmentsük őket. Először azzal, hogy felhívjuk a figyelmet rájuk: mondjuk egy történettel…mert minden fának van története; oszd meg velünk, hogy te mire másztál, miről szakítottál gyümölcsöt vagy éppen mi alatt hűsöltél. Vagyis készíts egy fotót magadról és kedvenc fádról, majd küld el nekünk közös történeteteket az erdomento@mtva.hu email címre. Március elsején, az S.O.S. Bajban az erdő című műsorunk során a legjobb képekből elkészítjük saját digitális erdőnket. Hogy a végén meglássuk a fáktól, az erdőt…

Adás: március 1. vasárnap Duna
8.30-10.30
14.00-16.30
21.00-21.30


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV erdőkár S.O.S. Bajban az erdő!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr387182553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása