HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Csendes gyarmatosítók

2015.01.13. 09:24 MinDigTV


Január 13. 23:00 | M1

A fajok vándorlása nem új keletű. A kereskedelem, utazás fejlődésével a kikötők, repülőterek, pályaudvarok kiváló terepei a különböző földrészekről érkező "potyutasoknak". Új környezet, új klíma, új vetélytársak, új kihívások várnak a hivatlan élőlényekre. A katicabogár nagyra nőtt fajtársaival küzd az élelemért, a folyami rákot halálos betegséget terjesztő vírussal fertőzik meg a távoli rokonok, a kagylók kiszorulnak a kövekről, a honos csigák letarolt növényzetet találnak, a vörös hangyáknak, a földben fészkelő darazsaknak menekülniük kell.

hangya

Versengenek az élőhelyért, a táplálékért, kereszteződéssel hibrideket hozhatnak létre. A honos élővilág a szemünk előtt alakul át. Az utóbbi évtizedekben gyorsabban terjednek egyes vírusok, kórokozók, az allergének száma nő, és növekednek a gazdasági károk is. A talán visszafordíthatatlan folyamatért az inváziós fajok térhódítása is felelős... Az a látszólag ártalmatlan, "csendes gyarmatosítás" lassan globális méretű problémává terebélyesedik.

rendező: Mosonyi Szabolcs
forgatókönyvíró: Bagladi Erika
zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
operatőr: Mosonyi Szabolcs
narrátor: Kőszegi Ákos


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: rák csiga katicabogár hangya M1 Csendes gyarmatosítók

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr1007067013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása