HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Apósok akcióban

2014.12.30. 09:38 MinDigTV


December 30. 17:45 | M1

Az Apósok akcióban című vígjátékban Michael Douglas egy öregedő, ám még aktív, ördöngösen konspiráló szuperkémet alakít, afféle James Bond-fazont. Nem nagyon okoz gondot neki az, hogy egyik pillanatban lenyúlja Barbra Streisand szuperszonikus magánrepülőgépét, a másikban az orosz maffiától vegyen radioaktív hasadóanyagot, majd egy kissé meleg francia fegyverkereskedővel alkudjon tengeralattjáróra.

Michael Douglas(Fotó: MTVA/Filmfőszerkesztőség)

S efféle bokros ténykedései közepette még arra is van ideje, hogy egyetlen fia esküvőjét megszervezze. Ám míg a veszélyes üzelmei gond nélkül zajlanak, addig az esküvő meghiúsulni látszik, mégpedig a másik apósjelöltnek köszönhetően. Jerry Peyser (Albert Brooks) menő New Yorki lábspecialista orvos, aki mindenben a Douglas alakította Steve Tobias szuperügynök ellentéte. Mániákusan kerüli a stresszhelyzeteket, vigyáz a higiéniára, egy igazi unalmas kispolgár. A dolgok azonban úgy alakulnak, hogy a két tökéletesen ellentétes figura, legnagyobb tiltakozásuk ellenére, szinte kéz a kézben szervezik meg csemetéik esküvőjét. Ez azonban, hála Tobias ügynöknek, valamint dr. Peyser őszinte aggodalmának, nem megy teljesen akadálymentesen.

Az örömapákra épül a film, maximális mértékben kihasználva az ellentétes jellemvonásaikból adódó komikus szituációk tömkelegét. Albert Brooks nagyszerű komikus, az egyik legkeményebb "bohóciskolában", a speciálisan amerikai stand up comedy-ben edződött. Kifinomult színészi eszközökkel, visszafogott arcjátékkal jeleníti meg a lúzer lábspecialistát, aki kezdetben irtózik mindentől, később persze belemegy a legdurvább dolgokba is. Michael Douglast ismerhetjük már komikusi oldaláról, ezúttal is megbízhatóan, jól hozza a felelőtlen, kissé link szuperkém karakterét, ráadásul nem esik bele a kézenfekvő Bond-paródia csapdájába, képes teljesen új figurát formálni.

rendező: Andrew Fleming
forgatókönyvíró: Andrew Fleming
operatőr: Alexander Gruszynski
díszlettervező: Dennis Davenport
jelmeztervező: Deborah Everton
zene: Klaus Badelt, John Powell
látványtervező: Andrew McAlpine
vágó: Mia Goldman, Heather Persons

szereplők:
Michael Douglas (Steve Tobias)
Albert Brooks (Jerry Peyser)
David Suchet (Jean-Pierre Thibodoux)
Michael Bodnar (Cherkasov testőre)
Vladimir Radian (Cherkasov)
Robin Tunney (Angela Harris)
Lindsay Sloane (Melissa Peyser)
Maria Ricossa (Katherine Peyser)
Ryan Reynolds (Mark Tobias


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték M1 Michael Douglas MinDig TV Apósok akcióban

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr537021977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása