HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tahi-Tóth László és Kárászy Szilvia a Fábryban

2014.12.16. 09:36 MinDigTV


December 16. 20:20 | M1

A hűség jutalma
Tahi-Tóth László pontosan ötven évvel ezelőtt, 1964-ben lépett be először a Vígszínház művészbejáróján, igaz, akkor még csupán a próbaéveit készült letöltetni frissen végzett színészként a pódiumon.
Tahi-Tóth László és Kárászy Szilvia a Fábryban

Tahi-Tóth László

Az idő valahogyan elszaladt, ő pedig soha, egyetlen másik társulathoz sem szerződött el, legfeljebb vendégjátékra. Nem csoda hát, hogy a teátrum “Popfesztivál 40” című retrospektív előadásban még az egyik személyes története is helyet kapott.

Felesége, Kárászy Szilvia zongoraművésznő pedig a családi házhoz volt hűséges, amelyben multikulturális közösségi szalont rendezett be, és amely egyfajta összművészeti fészekké nőtte ki magát a Újlipótvárosban. A hely adta magát, hiszen falai között valaha Weöres Sándor, Tátrai Vilmos is járt vendégségben, de a közelben lakott Fischer Annie világhírű zongoraművésznő is, akivel remek kapcsolatot ápolt. Mi több, ugyanabban az épületben lakik Szabados György is, azon harangjáték feltalálója, amelyet végül Kárászy művésznővel közösen fejlesztettek tökélyre, egy új hangszerrel ajándékozva meg a világot.

Tahi-Tóth Lászlónak elegendő például csak egy-egy színésznagyságunk nevét említeni, és ő máris egy személyesen átélt, színházi történettel válaszol, legyen szó Darvas Ivánról, Latinovits Zoltánról, Ruttkay Éváról vagy éppen Kibédi Ervinről.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Fábry Kárászy Szilvia Tahi-Tóth László

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr656986713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása