HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hajnali mentőakció

2014.12.12. 11:00 MinDigTV


M1 – december 13. szombat, 23:20

A német származású Dieter Dengler az amerikai légierő kötelékében szolgál a vietnami háború idején. 1965-ben éppen egy titkos küldetést teljesítenek Laosz légterében, amikor Dengler gépét találat éri, és lezuhan a dzsungelben. A fiatalember épségben ér földet, ám a helyiek elfogják és csakhamar a vietkong egyik elrejtett fogolytáborába kerül, ahol a foglyok ugyanolyan furcsa elmeállapotban vannak, mint az őrök.

Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

Dieter az első perctől kezdve a szökés lehetőségét kutatja. Amint kiderül, hogy a szűnni nem akaró amerikai bombázás miatt fogytán az élelem és az őrök ki akarják végezni a foglyokat, úgy érzi, eljött a pillanat. Noha nem bízhat meg fogolytársaiban, csak a közös szökés jelenthet menekvést számára.
A kitörők csoportja hamar szétválik és Dieter barátjával, Duane-nel vág neki a szökés nehezebbik szakaszának – az igazi börtön ugyanis maga a dzsungel.

A háborús film Dieter Dengler valóban megtörtént kalandjai alapján készült. Werner Herzog, a nagy német rendező 1998-ban forgatott belőle dokumentumfilmet, Kis Dieter repülni akar címmel. A 2006-os játékfilmváltozatot a dzsungelbeli, extrém körülményekhez szokott rendező a thaiföldi őserdőben forgatta Christian Bale főszereplésével.

Hajnali mentőakció – M1 – december 13. szombat, 23:20

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Werner Herzog
forgatókönyvíró: Werner Herzog
operatőr: Peter Zeitlinger
zene: Klaus Badelt
producer: Freddy Braidy
vágó: Joe Bini

szereplők:
Christian Bale (Dieter Dengler)
Steve Zahn (Duane)
Jeremy Davies (Gene)
Galen Yuen (Y.C.)
Marshall Bell (Berrington admirális)
Toby Huss (Spook)
Pat Healy (Norman)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Christian Bale M1 MinDig TV Hajnali mentőakció

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr906977231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása