HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rocklexikon: Fenyő Miklós

2014.11.25. 11:22 MinDigTV


November 25. 15:20 | Duna World

Fenyő Miklós kisgyerekként Amerikában hallotta meg először a rock and rollt, és egy életre elkötelezettjévé vált a műfajnak. Angyalföld, a Lipótváros, ifjúkorának helyszínei szétválaszthatatlan egységgé olvadtak benne a rock and rollal, meghatározzák egész pályafutását a mai napig. Számára az ötvenes évek zenéje és dizájnja nem nosztalgia, hanem életérzés, létforma.

Fenyő Miklós

Sokféle zenét készített és készít, de mindegyiknek a mélyén ott lüktet a rock and roll, mint filozófiai-esztétikai sarokpont. Gátlásos vagy exhibicionista, szerény vagy öntelt - ki-ki eldöntheti, hogy rajong érte vagy ki nem állhatja. Egy biztos: kihagyhatatlan a magyar rockzene történetéből. A vele készült interjúban megdöbbentően nyíltan és őszintén mesél egykori és mai tetteiről és gondolatairól, a zenésztársakkal való kapcsolatáról - mindezt természetesen rengeteg archív filmritkasággal illusztráljuk.

Közreműködik: Fenyő Miklós; Hungária együttes; Szandi

A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?

Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.

rendező: Komlós András, M. Nagy Richárd, Gábor Péter
operatőr: Bornyi Gábor, Nemescsói Tamás, Reich László, Szobrász András, Ancsics Csaba
riporter: Nagy György


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Szandi Fenyő Miklós Duna World Hungária együttes Rocklexikon

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr496931289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása