HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Büszkeség és balítélet

2014.08.15. 10:16 MinDigTV


Augusztus 15. 20:20 | M1

6. rész: A Bennet família abban a szent hitben él, hogy Gardiner bácsi fizette ki Wickham adósságait. Lydia tehát végre révbe ér, feleségül megy Wickhamhez. A szertartás közben Lydia gondolatait egy percig sem árnyékolja be a gyanú, hátha Darcy csak azért vállalta az esküvői tanú szerepét, hogy így a vőlegény jelenlétét is biztosítsa. Elizabeth megtudja, hogy Wickham adósságait Darcy rendezte.

Colin Firth(Fotó:MTVA/Fillmszerkesztőség)

Nagyon bántja, hogy az a könnyelmű ficsúr így félrevezette. Bingley és Darcy visszatérnek Netherfieldbe, és ellátogatnak Longbourne-ba is. Bingley csak itt és most értesül arról, hogy Jane időközben Londonban járt, amit előle gondosan eltitkoltak. Azonnal megkéri Jane kezét, aki csakis erre várt. Lady Catherine de Bourgh, Darcy nagynénje minden előzetes bejelentés nélkül beront a Bennet házba. Felszólítja Elizabethet, felejtse el az unokaöccsét, meg se próbálja behálózni. A fiatal lány azonban nem ijed meg a durva fenyegetésektől. A Lady magából kikelve távozik...

A helyszín a XIX század első felének vidéki Angliája, amelyben a társadalmi elvárások béklyóiban vergődő ifjú hölgyek és urak keresik a boldogságukat. A bizonytalan vagyoni helyzettel és öt leánygyermekkel bíró Bennet család körében nagy az izgalom, amikor nyárra a szomszédságukba költözik Mr. Charles Bingley, egy gazdag úriember. Miközben Bingley és a család legidősebb leánya, Jane már első falubeli táncesten rokonszenvezni kezdenek egymással, addig Elizabeth, a második leány Bingley barátjára, Mr. Darcyra figyel fel, aki feltűnően gőgösen viselkedik. Hamarosan alkalma is nyílik kifejezni nemtetszését Darcy viselkedésével kapcsolatban, és ez csak nyitánya a félreértésekkel és kölcsönös ballépésekkel teli történetnek, melynek célja nem más, mint hogy e két öntudatos személy végül egymásba szeressen.

rendező: Simon Langton
író: Jane Austen
forgatókönyvíró: Andrew Davies
zeneszerző: John Kenway
operatőr: Carl Davis

szereplők:
Colin Firth (Fitzwilliam Darcy)
Jennifer Ehle (Elizabeth Bennet)
Barbara Leigh-Hunt (Lady Catherine de Bourgh)
Alison Steadman (Mrs. Bennet)
Crispin Bonham-Carter (Mr. Bingley)
Anna Chamcellor (Miss Bingley)
Susannah Harker (Jane Bennet)
Benjamin Whitrow (Mr. Bennet)
Julia Sawalha (Lydia Bennet)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat M1 MinDig TV Colin Firth Büszkeség és balítélet

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr566605923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása