HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A tévedés áldozata (Alfred Hitchcock)

2014.08.08. 16:18 MinDigTV


Duna: augusztus 10. vasárnap, 21:25

Manny Balestrero (Henry Fonda) muzsikus egy New York-i dzsesszklubban. Feleségével, Rose-zal (Vera Miles) szűkösen élnek, és amikor az asszonynak fogorvosi kezelésre van szüksége, Manny kénytelen kölcsönért folyamodni a biztosítási irodájukhoz. Az irodában Mannyt tévesen egy bűnözővel azonosítják, aki korábban már kétszer kirabolta őket, és kihívják a rendőrséget.

Henry Fonda(Fotó:MTVA/Filmszerkesztőség)

Mikor több tanú is felismeri Mannyben a tettest, megindul az eljárás ellene. Hiába volna alibije mindkét korábbi rablás időpontjára, ezeket nem sikerül megfelelően bizonyítani, és a kétségbeesett próbálkozások a végsőkig próbára teszik Rose idegeit és Mannyi hitét az igazságszolgáltatásban…

Az 1956-ban készült A tévedés áldozata Alfred Hitchcock egyik legmaradandóbb hatású filmje, amely ihletőleg hatott többek között Martin Scorsese Taxisofőrjére is. Hitchcock filmjei között különlegesnek számít abban az értelemben, hogy cselekménye megtörtént eseten alapszik, sőt a forgatókönyv elkészítése során meglehetős hűséggel dolgozták fel a Maxwell Anderson könyvében és a Life magazin cikkében megírt esetet.

Duna: augusztus 10. vasárnap, 21:25

rendező: Alfred Hitchcock
író: Maxwell Anderson
forgatókönyvíró: Angus MacPhail
zeneszerző: Bernard Herrmann
operatőr: Robert Burks
vágó: George Tomasini

szereplők:
Henry Fonda (Emmanuel Christopher "Manny" Balestrero)
Vera Miles (Rose Balestrero)
Anthony Quayle (Frank D. O'Connor)
Harold Stone (Bowers hadnagy)
John Heldabrand (Tomasini)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi Duna TV Hitchcock Henry Fonda A tévedés áldozata

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr446588389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása