HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Bolondok felvonulása

2014.08.06. 16:45 MinDigTV


Augusztus 6. szerda, 21:35

A francia film egyik nagy párosa Pierre Richard és Gérard Depardieu, akiknek fergeteges vígjátékait egyszerűen nem lehet megunni (Balfácán, Balekok, Négybalkezes).

Pierre Richard(Fotó:MTVA/Filmszerkesztőség)

Depardieu helyét ez alkalommal Michel Piccoli foglalja el, aki szatirikusabb színekkel gazdagítja a palettát. Henri Toussaint (Michel Piccoli), a híres professzor egy nap félreérthetetlen helyzetben találja feleségét egy bármixerrel. Féltékenységi rohamában kis híján megfojtja hűtlen feleségét. Már hat éve él egy pszichiátriai intézet zárt osztályán, amikor pszichiátere, Bertrand Daumale (Pierre Richard) megkéri, hogy látogassa meg egy távoli városban haldokló feleségét. Az asszony szeretne kibékülni férjével, mielőtt elhagyja ezt a világot. A pszichiáter és betege útnak indulnak, de titokban csatlakozik hozzájuk Angel, egy másik beteg is. Fergeteges kalandokkal teli utazás veszi kezdetét…

Marco Pico 1992-es filmje valóságos sztárparádét vonultat fel. A nagy páros mellett feltűnik Dominique Pinon (Amélie csodálatos élete, Délicatessen, (N)agyban megy a kavarás), Florence Pernel (Dumas, Három szín), Yolande Moreau (Amélie csodálatos élete, (N)agyban megy a kavarás stb.) is.

Duna: augusztus 6. szerda, 21:35

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Marco Pico
forgatókönyvíró: Olivier Dazat, Pierre Richard
zeneszerző: Olivier Defays, Christophe Defays
operatőr: François Lartigue
vágó: Youcef Tobni

szereplők:
Pierre Richard (Bertrand Daumale)
Michel Piccoli (Henri Toussaint)
Dominique Pinon (Angel)
Edith Scob (Mrs. Toussaint)
Florence Pernel (Fabienne)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Duna TV Pierre Richard Bolondok felvonulása

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr26579371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása