HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Drágám, a kölyök marha nagy lett!

2014.07.31. 12:34 MinDigTV


M1: július 31., csütörtök, 20:20

Óriási siker fogadta 1989-ben a Drágám, a kölykök összementek! című amerikai filmet, amiben Wayne Szalinski professzor és családjának kalandjai elindultak . A tudós nem örvendett túl nagy népszerűségnek: szomszédjai őrültnek tartották, feleségének elege volt az állandó kísérletezgetéseiből, kollégái pedig semmibe vették legutolsó nagy dobását, az elektromagnetikus kicsinyítő gépet.

A Szalinski gyerekek- miközben békésen játszadoztak a szomszéd gyerekekkel-, egyszer csak azon kapták magukat, hogy a hangyákkal kerültek egy szemmagasságba. 1992-ben következett a folytatás( Drágám, a kölyök marha nagy lett!), amiből kiderül, hogy a Szalinski család életében az előző kaland, a gyerekek lekicsinyítése óta eltelt három év nem hozott túl sok változást. A bogaras tudóst, akit pillanatnyilag éppen a molekulák felnagyítása foglalkoztatja, új munkahelyén is csodabogárként tartják számon. Sajnos a legkisebb Szalinski gyerek éppen arra téved, amikor a nagyítósugarakat veszi górcső alá. Adam rakétasebességgel kezd növekedni, ahányszor csak elektromos áram közelébe kerül. A lassacskán óriássá cseperedő fiú bánatában elbujdosik a sivatagban. Az aggódó családtagok azonban mindenre hajlandók, hogy megtalálják a gyermeket. A sorozat harmadik darabjában Wayne ismét em fér a bőrébe. és ezúttal egy váratlan kétbalkezességi rohamában saját magát, bátyját és feleségeiket sikerül kihozni a formából. A pöttömre varázsolt szülők kalandos és hosszú expedícióra indulnak, hogy segítséget kérjenek gyerekeiktől. Csebren-vedren, vad szappanbuborékokon és majonézes csuprokon keresztül talán elérik, hogy újra akkorák legyenek, amekkorában megszokták.(Drágám, most mi mentünk össze!)

A film rendezője Randal Kleiser, akinek a nevével A kék lagúna, a Nyári szeretők és a Fehér agyar című filmek stáblistáján találkozhattak már a magyar nézők. A trilógia főszereplője, Rick Moranis, a nyolcvanas-kilencvenes évek vígjátékainak egyik népszerű színésze volt, akit olyan sikeres komédiákban láthattunk többek között, mint a Szellemirtók, az Űrgolyhók vagy a Rémségek kicsiny boltja és A Flintstone család. Rick Moranis 1996-ban, felesége halála után hagyott fel a filmezéssel, azóta inkább zeneszerzőként, előadóként lehet találkozni a nevével.

A Drágám, a kölyök marha nagy lett! nem ért el akkora sikert, mint az első rész, ennek ellenére felhőtlen szórakozást ígér az egész családnak.

M1: július 31., csütörtök, 20:20

rendező: Randal Kleiser
író: Garry Goodrow
forgatókönyvíró: Thom Eberhardt, Peter Elbling, Garry Goodrow
operatőr: John Hora
díszlettervező: Dorree Cooper
jelmeztervező: Tom Bronson
zene: Bruce Broughton
producer: Dawn Steel, Edward S. Feldman
executive producer: Albert Band, Stuart Gordon
látványtervező: Leslie Dilley
vágó: Harry Hitner, Michael A. Stevenson

szereplők:
Rick Moranis (Wayne Szalinski)
Marcia Strassman (Diane)
Robert Oliveri (Nick Szalinski)
Daniel Shalikar (Adam Szalinski)
Lloyd Bridges (Clifford Sterling)
Joshua Shalikar (Adam)
Ron Canada (Marshall Brooks)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték M1 MinDig TV Drágám a kölyök marha nagy lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr556560131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása