HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A világörökség kincsei: Taj Mahal, az örök szerelem emlékműve

2014.07.07. 13:07 MinDigTV


Duna: július 7. hétfő, 16:10

Taj Mahal, az örök szerelem emlékműve (India)
Egy elhunyt hercegi feleség emléke hívta életre a páratlan szépségű épületet, a Taj Mahalt, mely az örök szerelem jelképévé vált. Khurram, a nagy mogul uralkodó építtette az 1600-as évek közepén, nagy valószínűséggel saját tervei alapján. A díszkapun át a 22 kupolás épületbe - sokak szerint az Édenkertbe lépünk.

Katalin kolostorKatalin kolostor - A hit szigete a Sínai-hegyen. Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

A szeretett és elhunyt hitves emlékműve formai, esztétikai mestermű. Tagore szavaival: "egy könnycsepp az idő arcán".

Duna: július 7. hétfő, 16:10

Az ismeretterjesztő sorozat alkotói ellátogatnak a világ legkülönbözőbb tájaira, hogy bemutassák és közelhozzák azt a megannyi csodát, melyet ma a világörökség kincseiként tartunk számon.

rendező: Markus Vetter, Wolfgang Katzke, James Barrat, Christian Romanowski, Hannes Schönemann, Martin Gessmann, Josef Becker, Jens Dücker, Ute Geisler, Mary Villalobes, Rolf Pflücke, Martin-Jochen Schulz, Anthony Chebiri, Wolfram Giese, Mark Verkerk, Raimund Ulbrich, Walter Kienreich, Lee Jang Jong
forgatókönyvíró: Markus Vetter
operatőr: Christoph Feller, Rüdiger Kortz, René Haijnen, Peter Wendt, Michael Lösche, Holger Schüppel, Vangelis Kalambakas, Meinolf Schmitz, Thomas Kubiak, Eberhard Scheu, Emmerich Pal, Harold Mittermüller, Stephan Mussil
zene: Christian Dahn


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: világörökség Duna TV Taj Mahal Katalin kolostor

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr586481859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása