HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szirmok, virágok, koszorúk

2014.06.23. 13:55 MinDigTV


Duna  World– június 23., hétfő 21:05

A világosi fegyverletétel és a Kiegyezés közötti évek sokat foglalkoztatták a magyar művészeket, történészeket. A magyar szabadságért életüket áldozni kész hősök képtelenek voltak belenyugodni a forradalom bukásába és az azt követő megtorlásba. Ezek közé tartozott Majláth Ferenc huszárfőhadnagy is, akit egy osztrák büntetőszázadba soroztak be, miután forradalmár társa öngyilkosságot követ el és parancsnoka megszökik.

Cserhalmi György

Két évet tölt itt, majd egyik rokona, a belügyminiszter embere, a befolyásos Heinrich nagybácsi közbenjárására leszerelik. Otthonában azonban nem találja a helyét, apátiába süllyed, föl sem kel az ágyból. A családi keresztelő azonban kizökkenti a passzív rezisztenciából, és összekülönbözik „jótevőjével”, a minden eszméből birodalmi egységet gyúró nagybácsival. Még aznap betoppan a Majláth házba egy titokzatos Ezredes, Kossuth állítólagos ügynöke. Egy zavaros - boldog-borgőzös éjszaka után, amikor egy pillanatra fellobbanni látszik a szabadság tüze, mindenkit letartóztatnak…

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai által megszavazott 53 magyar film egyike Lugossy László rendezése. A film operatőre Ragályi Elemér volt, zenéjét Selmeczi György szerezte, a főbb szerepeket Cserhalmi György, Őze Lajos, Grazyna Szopolowska, Jirí Admira és Boguslaw Linda játsszák.

Szirmok, virágok, koszorúk – Duna  World– június 23., hétfő 21:05

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Lugossy László
forgatókönyvíró: Kardos István, Lugossy László
zeneszerző: Selmeczi György
operatőr: Ragályi Elemér
vágó: Galamb Margit, Kardos István, Lugossy László

szereplők:
Cserhalmi György (Majláth Ferenc)
Malcsiner Péter (Tarnóczy Miklós)
Grazyna Szapolowska (Majláthné/Mária)
Boguslaw Linda (Tarnóczy Kornél)
Őze Lajos (az Ezredes)
Jiří Adamíra (Heinrich nagybácsi)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna World Cserhalmi György Őze Lajos Szirmok virágok koszorúk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr446404721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása