HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A Moszkitó-part

2014.06.03. 12:01 MinDigTV


M1 – június 3., kedd, 20:20

Allie Fox nyughatatlan ember, zseniális feltaláló, aki sehol nem találja a helyét. Mikor egyszer úgy érzi, torkig van már az amerikai társadalom korlátoltságával, felpakolja népes családját, és hajóra száll Közép-Amerika felé. Meg sem áll egy mélyen a dzsungelben fekvő, lepusztult kis településig, amelyben felépíti legújabb találmányát, egy jeget előállító, hatalmas masinát.

Harrison Ford

Allie úgy gondolja: történelmi tett lesz jéggel magajándékozni a trópusi erdők bennszülött lakóit. A körülötte élők, családtagjaival az élen azonban nem lelkesednek az ötletért. Egy este ráadásul három fegyveres érkezik a már szépen felfejlesztett dzsungelbeli városkába, és úgy tűnik, sehogy sem akarnak távozni.

A Paul Theroux regénye alapján készült filmet a híres, ausztrál származású rendező, Peter Weir (Gallipoli; Holt költők társasága; Truman show) készítette, akinek ez volt a második filmje Harrison Ford főszereplésével, a két Oscar-díjjal kitüntetett A kis szemtanú után. A szülőket alakító Harrison Ford és Helen Mirren (A királynő Oscar-díjas címszereplője) mellett külön figyelmet érdemel a család nagyfiát, Charlie-t játszó River Phoenix, a tragikusan fiatalon elhunyt, ígéretes jövő előtt álló ifjú színész, akit 15 évesen láthatunk ebben a filmben.

A Moszkitó-part – M1 – június 3., kedd, 20:20

rendező: Peter Weir
forgatókönyvíró: Paul Schrader
díszlettervező: John Wingrove
jelmeztervező: Gary Jones
zene: Maurice Jarre
producer: Jerome Hellman
látványtervező: John Stoddart
vágó: Thom Noble

szereplők:
Harrison Ford (Allie Fox)
Helen Mirren (Fox mama)
River Phoenix (Charlie)
Andre Gregory (Spellgood tiszteletes)
Martha Plimpton (Emily Spellgood)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kalandfilm Harrison Ford M1 MinDig TV A Moszkitó-part

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr556262540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása