HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kovács Patrícia Fábrynál

2014.05.23. 12:12 MinDigTV


M1 - május 24. szombat 20:20

A színpadra állított színésznő

Kalandos gyermekkora és zűrös kamaszévei után végül mégiscsak rátalált a saját útjára, akkor, amikor bekerült Máté Gábor osztályába a színművészeti főiskolán.

Kovács Patrícia(Fotó: Fábry/Millenáris)


Talán ez az osztály volt az egyetlen, amely csakugyan szeretett a főiskolára járni, a többi évfolyam növendékei között ugyanis állandó volt a feszültség, hiszen már az iskola falai között is konkurenciát jelentettek egymás számára.

Az ő osztályukat azonban Máté Gábor úgy válogatta össze, hogy pillanatokon belül egy nagyon összetartó közösséget alakíthasson ki belőlük. A célját pedig maradéktalanul el is érte. A Máté-osztály ugyanis ma már legendássá vált, tagjai mind befutott és ismert színészek, ráadásul minden nyáron összejönnek, hogy újabb darabbal lepjék meg a publikumot. Eleinte fejtörést okozott, hogy mi is legyen az a színpadi mű, amellyel négy estén át szórakoztatják a közönséget, de végül Máté Gábor erre is megtalálta a megoldást: dolgozzák fel minden évben az osztály egy-egy tagjának életét.
Így lett színpadi előadás Kovács Patrícia életéből is, amelyben egykori osztálytársai kellően kikarikírozták a jellemét, a körülményeit, sőt még a kutyájával is bulvárinterjút készítettek. Érthető, hiszen Kovács Patrícia akkor már országos ismertséget szerzett színpadi- és filmszerepeivel, többek között a SOS szerelem! Bettyjeként.

Összművészeti támadás Benkő-módra

Meghatározhatatlan, körülírhatatlan, egyesek szerint túl lila, mások szerint túlzottan is bulvár-centrikus. Van, aki azért orrol rá, amit a képernyőkön művelt, van aki azért, mert a színtiszta művészet és kultúra nagyköveteként igyekszik tevékenykedni, egyvalamiben azonban mindenki egyetért: ő Magyarország egyik legszínesebb egyénisége, aki mindenkit érdekel.

Tehetségéhez és elhivatottságához kétség sem fér, hiszen neki köszönhetjük Bakfark Bálint életművének feltárását, lantművészetét pedig nem csak itthon, hanem világszinten is számontartják. Tegyük hozzá: annak idején lemezei az eladási listák élén álltak, külföldön csakúgy, mint hazánkban. Manapság a médiaiskolák hallgatói próbálják megfejteni a titkát, azt a rejtélyt, hogy miként volt képes mintegy 4500 komolyzenei koncert után átlovagolni a kereskedelmi média világába, majd - szinte a semmiből - a nézettségi listákat vezető műsor főszereplőjeként, meghódítani azt.
Egyelőre nem sikerült feltárni a Benkő-titkot, és ez a közeljövőben sem várható, hiszen - mire az eddigi tevékenységeit értékelné valaki, ő máris új szeleket fog a vitorlájába. Most épp a magyar tangóláz tüzét igyekszik felszítani, svábhegyi bossanovát komponál, homokfúvott üvegképeket készít, amelyek háttere performansz jelleggel változik, és értelmezi át az alkotás tárgyát, de a vonalak kifejezőerejében bízva saját festményeket is készít.
Összművészeti aktivitása - csakúgy, mint ő maga - meghatározhatatlan és körülírhatatlan, ebben a tekintetben tehát egységes képet mutat személyiségével.

Egyszerűbb látni, mint elképzelni

Vannak megmagyarázhatatlan névválasztások, amelyek sokszor érthetetlennek tűnnek, és csak a figyelemfelkeltés a céljuk. Szerencsére a Kárikittyom Anticeleb Orchestra esete még véletlenül sem sorolható ezek közé, hiszen ők egy mélyebb gondolatiságból táplálkozó logika mentén keresztelték el magukat.

Mindez nemrég történt, hiszen alig fél éve alakultak meg, pontosabban még mindig a megalakulás stádiumában leledzenek.
Nem kell persze semmilyen véresen komoly mögöttes tartalmat keresni a zenekar nevében, hiszen a Kárikittyom a népies beállítottságot jelzi, az Anticeleb jelző pedig a bulvárvilág gyökeres elutasítását.
Ha mindehhez még hozzátesszük, hogy az együttes egyik megálmodója Kovács Gábor Muzsikus, aki korábban már szerepelt műsorunkban a PET-palackból készült köcsögdudával, a furulyaként funkcionáló SZTK-járóbottal, és hasonló, házi készítésű hangszerekkel, akkor pedig egyből világossá válik, hogy a végeredmény egy könnyed, jó hangulatú, a humor és a népzene házasításából eredő örömzene lesz.

Szabadalmaztatott igazság

Képzelje el mit érezne akkor, ha sok-sok évig dolgozna egy saját ötlet fejlesztésén, belefektetne önerőből, később egy hazai vállalattal közösen több, mint félszáz millió forintot, majd egy nemzetközi cég látogatást tenne az üzemben, ahol a prototípusok készülnek, a képviselői elvinnének néhány mintadarabot, néhány nap múlva pedig Beckham kezében látná viszont a találmányát, mint a multi saját fejlesztését…

Kicsit pipa lenne, igaz? Vajon eszébe jutna-e, hogy még tovább tökéletesítve, új ötletekkel megspékelve az eredeti elképzelést, egyre precízebbé és használhatóbbá tegye a terméket? Mindezt persze úgy, hogy jogi porondon is szembeszáll a multival, és Dávidként küzd igazságáért a globális Góliáttal?
Ha a válasz mindezekre a kérdésekre: nem, akkor ne is próbálja meg bejárni Oroszi László pályáját, aki egy évtizede küzd a saját igazáért, nem kisebb ellenféllel, mint az Adidasszal, közben pedig létrehozta, tökéletesítette és piacra dobta saját márkás sportcipőit Catch & Twist néven.
Idén januárban végre a bíróság is véglegesen kimondta, hogy Oroszi Lászlónak igaza van a multival szemben, illetve azt is, hogy találmányát jogtalanul bitorolták.

Hegedűhercegnők Fábrynál

2001-ben alakult meg a magyar crossover zenei élet egyik legmeghatározóbb zenekara, a Princess együttes.

A három gyönyörű hegedű-hercegnő olyan, addig elképzelhetetlennek tűnő forradalmat indított a komoly- és a könnyűzene szerelemházasságából született műfajban, amelyet addig egyetlen magyar zenekar sem vállalt fel.
Titkuk nem csupán szépségükben rejlik, hiszen diplomás hegedűművészekként a virtuóz előadásmód, neves zenei producerek és a folyamatos megújulás együttesen jelentik a kulcsot töretlen népszerűségükhöz.
Legújabb kompozícióikban ha lehet, még izgalmasabb zenei kísérletbe fogtak, amikor könnyűzenei slágereket ültettek át komolyzenei környezetbe.

Fábry - M1 - május 24. szombat 20:20


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Kovács Patrícia Princess Benkő Dániel Oroszi László Kárikittyom Anticeleb Orchestra

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr426198074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása