HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Jadviga párnája

2014.05.22. 09:17 MinDigTV


Duna TV – május 22. csütörtök, 21:40

Závada Pál 1997-ben megjelent azonos című regényéből Deák Krisztina készített magával ragadó, szenvedélyes filmet. A rendezőnő a Magyar Televízióban kezdte pályafutását, diplomafilmjét is a Fiatal Művészek Stúdiójában készítette. Rendszeresen dolgozik színházban is. Filmjei igazi női filmek, érzelmekkel, vággyal, feszültséggel telik. Bátran nyúl a témákhoz, egyéni stílusát filmjeiben és színpadi rendezéseiben is felismerni.

Jadviga párnája

A XX. század 10-es, 20-as éveiben járunk, egy szlovákok lakta magyar faluban. Nincs boldogabb ember a legénybúcsúját és lakodalmát tartó Ondrisnál, hiszen legszebb álma teljesült be: elnyerte szerelmének, apja gyámleányának, a Németországban taníttatott Jadvigának a kezét, és hazacsábíthatta ezt a delejesen vonzó, de veszedelmesen titokzatos nőt. Egyfelől a kölyökkutya játékosságú, de kirobbanóan heves testi-lelki szenvedély, másfelől az őszinte, asszonyi vágyakozás a szerető odaadásra és az örömteli házasságra eleinte reményt ébreszthet még. De hamar elkezdenek összekuszálódni a szálak. A háború és annak következményei aláássák a családi boldogságot. Ondrist elviszik katonának majd sikerül leszereltetnie magát. Ám fölbukkan felesége régi szeretője, és a házassága szétesése fenyegeti. Nem könnyítik meg a helyzetét a 20-as évek politikai változásai sem, az ébredő szlovák öntudat, a barátok elvesztésének veszélye, anyja halála. Jadviga is szenved ebben a házasságban, tehetetlenné és bizonytalanná válik. Vajon elég erős-e a két embert összekötő szerelem? Marad-e belőle valami ezekre a nehéz időszakokra?

Jadviga szerepében a gyönyörű Tóth Ildikót láthatjuk, míg Ondrist Bodó Péter játssza és Selmeczi György zenéje kíséri Balogh Gábor operatőr szép képeit.

Jadviga párnája – Duna TV – május 22. csütörtök, 21:40

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Deák Krisztina
író: Závada Pál
forgatókönyvíró: Deák Krisztina, Závada Pál
zeneszerző: Selmeczi György
operatőr: Balogh Gábor
díszlettervező: Romvári József
jelmeztervező: Szakács Györgyi
vágó: Csákány Zsuzsa

szereplők:
Tóth Ildikó (Jadviga)
Bodó Viktor (Ondris)
Roman Luknár (Franci)
Csomós Mari (Mamovka)
Djoko Rosić (Gregor)
Ónodi Eszter (Irmus)
Fesztbaum Béla (Buchbinder Miki)
Marián Labuda (Bacovszky pap)
Ujlaki Dénes (Szilágyi)
Majsai-Nyilas Tünde (Anci)
Csányi Sándor (Rosza Pali)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Závada Pál MinDig TV Jadviga párnája Tóth Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr786194625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása